Taroltak a DKSE tornászai a Mesterfokú Bajnokságon

doszerk - 2022. november 27. 7:30

Mayer Gréta nyerte a női tornászok Mesterfokú Bajnokságának egyéni összetett versenyét, míg a DKSE "B" a szuper csapatbajnokságon diadalmaskodott.

Eseménydús volt a szombat a hölgyek számára, hiszen a budapesti Központi Tornacsarnokban a Mesterfokú Bajnokság egyéni összetett versenye mellett a szuper csapatbajnokság 2. fordulóját is megtartották. A csb versenykiírása szerint klubonként legalább egy felnőtt tornásznak szerepelnie kell, egyébként a serdülőkig bárki alkothatja az ötfős együttest, ahol szerenként mindig a legjobb három eredménye számít, de ebben minimum egy felnőtt mindig benne van. A tavaszi első fordulót a Postás SE “A” csapata nyerte meg, a fővárosiak előnye azonban mindössze egy pont volt a DKSE “B” együttese előtt.

Ilyen előjelekkel vágtak neki a gárdák a csb második etapjának, ahol a DKSE "B" csapata (Czifra Bettina Lili, Fehér Lili, Kovács Zsófia, Makai Lilla, Szíj Emese) ledolgozta hátrányát, és 151.000 pontot gyűjtve, összesítésben 296.600 ponttal lett aranyérmes a szuper csapatbajnokságon. Az ezüstérem a dunaújvárosiak A-jelű együtteséhez került (286.200 pont), akik a Benkő Boglárka, Csíki Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Mayer Eszter összeállításban léptek a szerekhez. A bronzérmet a Postás SE “A”(283.800) Knight Anna, Peresztegi Kitti, Schermann Bianka, Székely Zója, Tolnai Chloé alkotta gárdája gyűjtötte be.

Képek forrása: MATSZ

A Mesterfokú Bajnokság egyéni összetett versenyében a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia és az Eb-ezüstérmes Székely Zója két-két szeren indult, távollétükben pedig a vb-résztvevő Mayer Gréta 51.000 ponttal diadalmaskodott, második lett klubtársa, Czifra Bettina Lili (50.700), harmadikként pedig a szintén dunaújvárosi Makai Lilla(49.800) zárt.

Mayer Gréta: – Nagyon örülök, hogy a szezon utolsó versenyén is jól sikerült teljesítenem. Személy szerint nekem nagyon nehezen sikerült felpörögni a szezon utolsó megmérettetésére, ezzel együtt természetesen nagyon boldog vagyok, hogy összetettben sikerült Mesterfokú címet szerezni.

Kovács Zsófia: – Sokat készültünk erre a csapatbajnokságra, és külön öröm volt számomra, hogy két csapattal is sikerült elindulni, ráadásul mindkét esetben a dobogóra tudtunk állni. Jó látni, hogy van utánpótlásunk, akik megállják a helyüket.

Eredmények, Női Mesterfokú Bajnokság, Egyéni összetett:
Mayer Gréta (DKSE) - 51.000, edző: Trenka János
Czifra Bettina Lili (DKSE) - 50.700
Makai Lilla (DKSE) - 49.800

Eredmények, Női Szuper csapatbajnokság, végeredmény:
DKSE “B” (Czifra Lili, Fehér Lili, Kovács Zsófia, Makai Lilla, Szíj Emese) - 296.600 pont; edzők: Trenka János, Hunyady-Turcsik István
DKSE “A” - 286.200
Postás SE “A” - 283.800

(forrás: MATSZ)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.