Taroltak a DKSE tornászai a Mesterfokú Bajnokságon

doszerk - 2022. november 27. 7:30

Mayer Gréta nyerte a női tornászok Mesterfokú Bajnokságának egyéni összetett versenyét, míg a DKSE "B" a szuper csapatbajnokságon diadalmaskodott.

Eseménydús volt a szombat a hölgyek számára, hiszen a budapesti Központi Tornacsarnokban a Mesterfokú Bajnokság egyéni összetett versenye mellett a szuper csapatbajnokság 2. fordulóját is megtartották. A csb versenykiírása szerint klubonként legalább egy felnőtt tornásznak szerepelnie kell, egyébként a serdülőkig bárki alkothatja az ötfős együttest, ahol szerenként mindig a legjobb három eredménye számít, de ebben minimum egy felnőtt mindig benne van. A tavaszi első fordulót a Postás SE “A” csapata nyerte meg, a fővárosiak előnye azonban mindössze egy pont volt a DKSE “B” együttese előtt.

Ilyen előjelekkel vágtak neki a gárdák a csb második etapjának, ahol a DKSE "B" csapata (Czifra Bettina Lili, Fehér Lili, Kovács Zsófia, Makai Lilla, Szíj Emese) ledolgozta hátrányát, és 151.000 pontot gyűjtve, összesítésben 296.600 ponttal lett aranyérmes a szuper csapatbajnokságon. Az ezüstérem a dunaújvárosiak A-jelű együtteséhez került (286.200 pont), akik a Benkő Boglárka, Csíki Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill, Mayer Eszter összeállításban léptek a szerekhez. A bronzérmet a Postás SE “A”(283.800) Knight Anna, Peresztegi Kitti, Schermann Bianka, Székely Zója, Tolnai Chloé alkotta gárdája gyűjtötte be.

Képek forrása: MATSZ

A Mesterfokú Bajnokság egyéni összetett versenyében a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia és az Eb-ezüstérmes Székely Zója két-két szeren indult, távollétükben pedig a vb-résztvevő Mayer Gréta 51.000 ponttal diadalmaskodott, második lett klubtársa, Czifra Bettina Lili (50.700), harmadikként pedig a szintén dunaújvárosi Makai Lilla(49.800) zárt.

Mayer Gréta: – Nagyon örülök, hogy a szezon utolsó versenyén is jól sikerült teljesítenem. Személy szerint nekem nagyon nehezen sikerült felpörögni a szezon utolsó megmérettetésére, ezzel együtt természetesen nagyon boldog vagyok, hogy összetettben sikerült Mesterfokú címet szerezni.

Kovács Zsófia: – Sokat készültünk erre a csapatbajnokságra, és külön öröm volt számomra, hogy két csapattal is sikerült elindulni, ráadásul mindkét esetben a dobogóra tudtunk állni. Jó látni, hogy van utánpótlásunk, akik megállják a helyüket.

Eredmények, Női Mesterfokú Bajnokság, Egyéni összetett:
Mayer Gréta (DKSE) - 51.000, edző: Trenka János
Czifra Bettina Lili (DKSE) - 50.700
Makai Lilla (DKSE) - 49.800

Eredmények, Női Szuper csapatbajnokság, végeredmény:
DKSE “B” (Czifra Lili, Fehér Lili, Kovács Zsófia, Makai Lilla, Szíj Emese) - 296.600 pont; edzők: Trenka János, Hunyady-Turcsik István
DKSE “A” - 286.200
Postás SE “A” - 283.800

(forrás: MATSZ)

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.