Végre győzelem a bajnokságban

spigott - 2022. november 15. 7:30

Közel két hónap után örülhetett bajnoki sikernek a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, mely visszafogott játéka ellenére is elhozta a három pontot Szigetszentmiklósról.

A tabella utolsó előtti helyén álló Szigetszentmiklós otthonában lépett pályára az NB II Nyugati csoportjának újabb fordulójában a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese hétfőn este fél nyolctól. A mieink a siker reményében vágtak neki a csatának, méghozzá remekül, ugyanis Ivacs Gábor találatával már a 3. percben sikerült megszerezniük a vezetést (0-1). A folytatás is több dunaújvárosi helyzetet hozott, újabb gólt azonban nem, ám mivel a házigazdák sem tudtak fogást találni a mieinken, a félidei szünetig nem változott az eredmény. A térfélcserét követően ismét három perc kellett együttesünknek a gólszerzéshez, s Kovács Krisztián parádés egyéni megmozdulása után végre kettővel vezetek futsalosaink (0-2).

Ezt követően több tiszta ziccere is volt a mieinknek ahhoz, hogy eldöntsék a találkozót, ám ezekkel már nem tudtak élni, igaz vezetésük ennek ellenére sem forgott veszélyben. A véghajrához közeledve átállt öt a négy elleni játékra a Szigetszentmiklós, s ebből igen hamar szépített is, Szabó Bence révén, ám az izgalmas véghajrában már nem született újabb találat, így együttesünk végül 2-1-es győzelemmel hozta el a három pontot vetélytársa otthonából, amivel fel is jött a bajnoki táblázat nyolcadik helyére.

Képek: DO-archív

Az összecsapást követően Tóth Árpád vezetőedző is értékelte játékosai teljesítményét, s mint azt elárulta, a legfontosabb ezúttal a három pont megszerzése volt.
– Jól kezdtük a mérkőzést, rögtön gólt szereztünk, s bár utána is megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük. Első félidő közepétől visszaestünk és kényelmes, langyos meccs lett belőle, de a második etapot újra erősen indítottuk, s Kovács gyönyörű egyéni villanásával újabb gólt szereztünk. Ekkor meg kellett volna rúgni a harmadikat is, de ziccereket hibáztunk, így az utolsó öt perc izgalmasan alakult. Összességében gyenge játékkal sikerült nyernünk, de most számunkra ez volt a legfontosabb. Gratulálok a csapatnak, de ennél sokkal többre vagyunk képesek.

Kisép Futsal Szigetszentmiklós - Dunaújváros Futsal 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Szabó, ill.: Ivacs, Kovács.

Dunaújváros Futsal: Bán - Ivacs, Kovács, Csányi, Perjési. Csere: Cseresnyés (kapus), Váradi, Varga, Dobrovitz, Szili, Paget. Vezetőedző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a második csoportkör menetrendje

Elkészült a második csoportkör menetrendje

2022. nov. 30.

A Catania ellen kezdi, s a holland Leiden ellen zárja a Bajnokok Ligája második csoportkörét a DFVE felnőtt női vízilabda csapata.

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

Remek hangulatban búcsúztatták az évet

2022. nov. 30.

Közel kétszáz gyermek vett részt a DKSE és a Gurics György BDSE birkózóinak évzáró rendezvényén a mezőfalvi Petőfi iskolában.

Rácalmásra "költözik" a Kohász

Rácalmásra "költözik" a Kohász

2022. nov. 29.

A Dunaújvárosi Sportcsarnok helyett Rácalmáson játssza következő két hazai bajnoki találkozóját a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

Fenntartani az utánpótlás sikerességét

2022. nov. 29.

Nem sokkal a felnőtt gyorsasági szakág után, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) Elnöksége elfogadta az utánpótlás kajak és kenu válogatott következő szezonra vonatkozó felkészülési programját is.

Nem volt esély az UTE ellen

Nem volt esély az UTE ellen

2022. nov. 29.

Korán jelentős hátrányba került, s végül hatgólos vereséget szenvedett a tabellán második UTE otthonában a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata az NB II-ben.

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

Újabb NEKA-siker a DKKA ellen

2022. nov. 28.

Csak tíz percig tudta tartani a lépést a NEKA fiataljaival a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokság újabb fordulójában.

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

Élcsapat ellen folytatják a futsalosok

2022. nov. 28.

A tabellán második UTE vendégeként lép pályára a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában ma este fél kilenctől.