A négyes döntőért küzdenek az Acélbikák

spigott - 2022. december 6. 17:30

A BJAHC csapatának vendégeként korcsolyáznak jégre hokisaink a Magyar Kupa harmadik fordulójának odavágóján, szerdán este 18.40-től.

Kép: DAB-archív

Legutóbbi két Erste Liga mérkőzését egyaránt kettő góllal veszítette el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely a Csíkszereda elleni 7-9-es találkozón elsősorban védekezése, míg a Brassó elleni 1-3-as összecsapáson támadójátéka miatt lehetett szomorú. utóbbi összecsapás után nem is volt elégedett a látottakkal Niko Eronen vezetőedző, aki elmondta, ahhoz, hogy visszatérjenek a helyes útra, még több munkára lesz szükség az együttes tagjaitól. A jó irányba indulásért már szerdán tehet egy lépést csapatunk, ám könnyű dolga ezúttal sem lesz, ugyanis a Magyar Kupa harmadik fordulójának első mérkőzésén az egyik legerősebb hazai csapat, a BJAHC otthonában kell jégre korcsolyáznia Acélbikáinknak este 18.40-től.

A fővárosiak remekül kezdték az idei szezont, sokáig vezették is az Erste Ligát, s bár jelenleg "csak" a második helyen állnak, hátrányuk mindössze kettő pont a listavezető Gyergyói HK mögött úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak erdélyi riválisuknál. Együttesünk két alkalommal mérte össze idén erejét holnapi vetélytársával, ám sok sikerélmény nem jutott hokisainknak, ugyanis az akadémisták Dunaújvárosban és a fővárosban is egyaránt 6-2-re győzték le Lérántékat.

Amennyiben ezt, illetve a két gárda tabellán elfoglalt helyezését nézzük, a BJAHC számít a holnapi mérkőzés, illetve a továbbjutás esélyesének, ám a kupában bármi megtörténhet, s nyilván az lesz a célja a mieinknek is, hogy olyan eredményt érjenek el, amivel reális esélyük lehet a négyes döntő elérésére a párharc december 21-i visszavágóján.

A rovat további hírei: Sport

Véget ért az ifik szezonja

Véget ért az ifik szezonja

2024. máj. 27.

Hetedik helyen végzett az ifjúsági bajnokság nyolcas döntőjében a DFVE leány vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

2024. máj. 27.

A félidők hajrájában sokkal jobban koncentrált az ETO, mely 40-25-ös győzelmet aratott a DKKA női kézilabdázói ellen a bajnokság utolsó fordulójában.

Vereség és búcsú az NB III-tól

Vereség és búcsú az NB III-tól

2024. máj. 26.

Simán kikapott a Pécs elleni hazai szezonzárón, így kiesett az NB III-ból a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

Hosszabbított az Acélbikák hálóőre

2024. máj. 26.

A nemrég bejelentett Sági Máté "párjaként" idén újra Tóth Balázs őrzi a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak ketrecét.

Öten hajtanak egy helyért

Öten hajtanak egy helyért

2024. máj. 25.

Csak a győzelem jelenthet esélyt a bennmaradásra Dunaújváros FC labdarúgóinak a bajnokság utolsó fordulójában, de lehet, hogy még ez sem lesz elég.

Győri szezonzáró vár a Kohászra

Győri szezonzáró vár a Kohászra

2024. máj. 25.

A bajnoki ezüstérmes Győr otthonában fejezi be a 2023/2024-es szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese vasárnap este.

A címvédő nyert a rangadón

A címvédő nyert a rangadón

2024. máj. 24.

Szoros csatában elért 3-2-es győzelemmel őrizte meg első helyét az ST Solar osztály tabelláján a címvédő Karmacsi Autó FC együttese.