Az okosotthon rendszerek előnyei

doszerk - 2022. december 28. 9:34

Ahogyan változik a világ, pontosan úgy születnek újabb és újabb válaszok a kihívásokra. Éppen ezért születtek meg az okosotthon szisztémák is. (X)

A cél egyértelmű: a rendszerek feladat az, hogy kényelmes és költséghatékony közeget biztosítva, innovatív megoldásként szolgálják a céljainkat és az érdekeinket.

Pontosan miben nyújtanak többet az okosotthonok?

Egy okosotthon rendszerrel gyakorlatilag minden meglévő, s nélküle különálló elemként működő dolog az épületben összekapcsolható, s központilag irányítható. Ehhez kiváló eszköz a Nective Smarthome okosotthon modulja, a Nective Light univerzális épületautomatizálási modul. Ezzel rengeteg időt és energiát is spórolhatunk, nem beszélve arról, hogy a gondos beállítások révén együttműködő rendszerekkel az ingatlan energiafelhasználásának mértékén is jelentős mértékben lefaraghatunk.

A rendszernek a részévé válhat többek között az ingatlan fűtés-, valamint hűtésrendszere, az árnyékolástechnika, természetesen beleértve a redőnyöket is. Ide sorolható még a riasztó, a kaputelefon, a kapuk, illetve a többi nyílászáró, de akár a garázskapu és a kocsibejáró fűtése is. Sőt, a világítás, a medence vagy a jakuzzi kezelése is mind-mind az okosotthon szisztémának egy-egy tagjává válhat.

Az univerzális épületautomatizálási modullal mindez igazán egyszerű

A Nective Light egy olyan eleme az okosotthon rendszernek, amelyhez gyakorlatilag bármelyik funkciót hozzá lehet kötni, akár a fentiek közül is, tehát ehhez csatlakozik a fűtés, a hűtés, a világítás és a redőnyök is. 

Az eleve előreprogramozott intelligens funkciók lehetővé teszik, hogy például csoportosan kezelhessük a világítást, így egy egységként le- vagy felkapcsolva a kerti fényeket vagy éppen a beltéri világítást.

Természetesen ez a csoportosítás az igényeink szerint megvalósítható, meghatározható, sőt! Az okosotthonoknak a lényege, hogy képesek kiszolgálni az elvárásainkat, valamint igazodni a szokásainkhoz, életmódunkhoz is.

Az energiatakarékos opciók, az időzített automatizmusok, de akár olyan védelmi funkciók is elérhetők, minthogy az árnyékolók legyenek behúzva erős vihar esetén, s így ne szenvedjen kárt se a motorika, se a szerkezet. A teljes vezérlés elérhető a mobiltelefonos applikációból is, így akkor is kontrollt gyakorolhatunk a történések felett, amikor az ingatlantól távol tartózkodunk.

Miért előnyös a Nective Light?

Több mint 20 előreprogramozott funkcióval rendelkezik, amik képesek megfelelni az elvárásoknak. Nagyon egyszerűen konfigurálható ennek a modulnak köszönhetően a rendszer, valamint szervizelés esetén is kifejezetten könnyen kezelhető.

Egy Nective Light egy típusú funkciót kezel, amihez azonban akár 8 eszköz is csatlakoztatható, például 8 különböző redőny vagy fényforrás. Ha többet szeretnénk csatlakoztatni, egy újabb Nective Light modullal tehetjük meg ezt.

Ez pedig azt is jelenti egyben, hogy a rendszer a későbbiekben is tovább bővíthető, így képes lesz lépést tartani az épületen végrehajtott fejlesztésekkel a jövőben is. 

A Nective az egyik legösszetettebb épületautomatizálási opciót kínálja ügyfelei számára, amely rugalmas, és új távlatokat nyit meg a mindennapok során.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Mire számíthatsz egy barber shopban?

Mire számíthatsz egy barber shopban?

2024. máj. 21.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a barber shopok, szemmel láthatóan folyamatosan nő a kifejezetten férfi hajnyírásra szakosodott szalonok száma. (X)

Parázs-Varázs idén is: sülve, főve együtt!

Parázs-Varázs idén is: sülve, főve együtt!

2024. máj. 20.

Folytatja az elmúlt évek szép hagyományát, a gyereknapra időzítve szervezi meg a Parázs-Varázs közösségi kavalkádját a város önkormányzata. Sütögetés, gazdag programkínálat, nagy buli csalogat a Szalki-szigetre!

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

2024. máj. 20.

Meteorológiai szempontból mozgalmas hét elé nézünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és sajnos egyelőre a hét vége sem ígér felhőtlen szórakozást.

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

2024. máj. 20.

Érthető, ha elfog a kétség, amikor ránézel a matekkönyvre, különösen, ha geometriai feladatok várnak rád. Ne aggódj, jól ismerjük az érzést és van is néhány tippünk, ami megkönnyíti, hogy megoldd őket. (X)

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

2024. máj. 20.

Városunk is csatlakozott a kétkerekűsök országos közösségi akciójához, derül ki a DSTV összegzéséből. A Bringásreggeli fantázianevű esemény finomságokkal és szervizponttal csalogatta a kerékpárosokat a Városháza térre a napokban. Hangkép.
 

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)