Könnyed sikerek idegenben

spigott - 2022. december 5. 17:04

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is nagyon sima győzelemnek örülhetett a Fehérvár VSE otthonában lejátszott korosztályos bajnokin.

Kép: DO-archív

A megyeszékhelyen folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén. A dunaújvárosi fiatalok esélyesként vágtak neki találkozóiknak, ugyanis a székesfehérváriak mindkét korosztályban a tabella utolsó helyén álltak úgy, hogy még pontot sem szereztek eddigi mérkőzéseiken.

A serdülők összecsapása igen hamar, már az első negyedben eldőlt, ugyanis a nyitó nyolc percben tíz alkalommal találtak be ellenfelük kapujába a dunaújvárosiak úgy, hogy cserébe csak egyetlen gólt kaptak. Természetesen a folytatás sem hozott túl sok izgalmat, a mieink minden felvonást simán megnyertek, így végül kiütéses, 28-4-es győzelmet aratva gyűjtötték be a három pontot, így nyolc találkozót követően öt sikerrel és három vereséggel állnak a tabella negyedik helyén.

Az ifjúságiak mérkőzése valamivel szorosabb küzdelmet hozott, de nagyon itt sem kellett stresszelnie magát a DFVE szakvezetésének. Fiataljaink az első negyedet 6-2-re nyerték meg, a másodikat 3-0-ra, így a félidei szünethez érve már 9-2-es fórnak örülhettek. A fordulás után sem vettek vissza a tempóból vízilabdázóink, akik végül 16-5-ös győzelemmel távozhattak a megyeszékhelyről, s nyolc mérkőzés után négy győzelemmel és négy vereséggel a tabella negyedik helyét foglalják el az alapszakasz B-csoportjában.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülő bajnokság B-csoport
Fehérvár VSE - DFVE 4-28
(1-10, 1-5, 0-8, 2-5)
Gólszerzőink: Kardos Laura 9, Horváth Minka 4, Kardos Dominika 3, Rend Viola 3, Lovász Janka 3, Pintér Bettina 2, Karancsi Réka 2, Pasti Szvetlana 1, Pintér Eszter 1.

Ifjúsági bajnokság B-csoport
Fehérvár VSE - DFVE 5-16
(2-6, 0-3, 1-4, 2-3)
Gólszerzőink: Kardos Laura 6, Rend Viola 3, Erdélyi Janka 3, Kardos Dominika 2, Horváth Minka 1, Pasti Szvetlana 1.

A rovat további hírei: Sport

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.