Marco Rossi: ideje, hogy elérjük a céljainkat

doszerk - 2022. december 25. 7:30

Marco Rossi szövetségi kapitány a jövő év kapcsán úgy fogalmazott: ideje, hogy magyar labdarúgó-válogatott elérje céljait.

Az olasz edző leszögezte, 2020 szeptemberétől hihetetlen és fantasztikus eredményeket értek el, amelyek örökre megmaradnak a magyar labdarúgás történelemkönyvében. A szurkolók mindig emlékezni fognak rájuk, de most már a jövőre kell összpontosítani - mondta.

Rossi felidézte, hogy tavaly kétszer játszottak Albániával, és mindkétszer kikaptak, ez a legfőbb oka annak, hogy csak a televízióban nézhették a katari világbajnokságot. Hozzátette, az Európa-bajnokságon ott voltak, és annak az emléke igazán szép, még akkor is, ha talán félig üresnek látszik a pohár, hiszen hat percre voltak a továbbjutástól a csoportkörben. Hasonló volt a helyzet idén a Nemzetek Ligájában is, hiszen az utolsó fordulóban egy döntetlennel kiharcolhatták volna a négyes döntős szereplést, amiről végül lemaradtak. "Ahogy Olaszországban mondjuk: elmentünk Rómába, de nem láttuk a pápát. Ez azt jelenti, hogy közel voltunk egy célhoz, de valamilyen okból mégsem értük el. Most már ideje, hogy elérjük ezeket a célokat. Ezek közül az első és jelen pillanatban a legfontosabb, hogy kiharcoljuk a közvetlen kijutást a következő Európa-bajnokságra" - nyilatkozta.

A magyarok március 27-én Bulgáriát fogadják a 2024-es németországi kontinenstorna selejtezőjének első fordulójában, majd Montenegróval, Szerbiával és Litvániával találkoznak. A tíz selejtezőcsoport mindegyikéből az első kettő jut ki a 24 csapatos tornára. A maradék három helyért 12 válogatott küzdhet meg a 2024 márciusában esedékes pótselejtezőkön, amelyben - a Nemzetek Ligájában kivívott nyolcadik helynek köszönhetően - szinte biztosan szerepelhetne a magyar együttes, amennyiben nem jár sikerrel a hagyományos selejtezőkön.

Főoldali és belső képek forrása: MLSZ

Az A, B és C divízió "pótvizsgára szoruló" csapatainak ugyanis egyaránt négy-négy hely jár. Ez azt jelenti, hogy a magyarok sikertelen selejtezősorozat esetén csak akkor nem javíthatnak a pótselejtezőn, ha a Nemzetek Ligájában előttük végzett hét együttesből legalább négy lemaradna az Eb-részvételt jelentő első két helyről a saját selejtezőcsoportjában. "Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, mert többször is nehéz helyszíneken kell idegenben játszanunk, például Bulgária, vagy éppen Montenegró ellen. Kemény feladat lesz, de készen kell állnunk, és készen akarunk állni" - magyarázta a kapitány.

Rossi leszögezte, az Európa-bajnoki selejtező és a következő vb-selejtező kezdetén is emlékezniük kell arra, amit a világbajnokságot nézve láttak, hogy kik és miért jutottak ki helyettük, miben voltak jobbak és mit tanulhatnak ebből. "Tanulnunk kell a hibáinkból, mert ha ezt nem tesszük meg, csak öregebbek leszünk, de bölcsebbek nem" - vélekedett az olasz edző.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.