Továbbra is hibátlan a DFVE

spigott - 2022. december 3. 18:02

Remek védekezésének köszönhetően a BVSC otthonából is három ponttal távozhatott a DFVE felnőtt női vízilabda csapata a két gárda szombati bajnokiján.

A tabellán ötödik BVSC elleni fővárosi összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket a DFVE felnőtt női vízilabda csapata ma délután öt órától, s bár a találkozó esélyesének inkább a mieink számítottak, nem várt könnyű feladat Mihók Attila együttesére.

Ezt igazolta a mérkőzés első negyede is, melyben szűk öt percig csak helyzetekig jutottak a felek, gólokig nem, ám Sümegi emberelőnyös találatával szerencsére a mieink kerültek előnybe nem sokkal az első szünet előtt, s minimális fórjukat sikerült is megőrizniük a második felvonásig. Melyet jobban kezdtek ellenfelüknél vízilabdázóink, akik Sümegi újabb emberelőnyös, valamint Garda akcióból szerzett találatával már 3-0-ra megléptek a fővárosiaktól a 10. perchez érve. A folyatatás óriási küzdelmet hozott, melyben Gémes révén megtörte hosszú gólcsendjét a BVSC is, ám a félidei pihenőre így is a mieink vonulhattak 3-1-es vezetéssel.

Képek: DO-archív

A térfélcsere után Garda sikeres büntetője után újra hárommal álltak közelebb a mieink a remélt győzelemhez, ám továbbra sem nyugodhattak meg, mert a meglehetősen gólszegény összecsapás következő találatát a hazaiak szerezték a 24. percben, így ígért még izgalmakat a záró felvonás (2-4). Melyben Dobi gyorsan visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget, de a vendéglátók ekkor sem adták fel a küzdelmet, s Kolarova, illetve Gémes révén igyekeztek tartani a lépést együttesünkkel, ám Garda harmadik gólja végleg lezárta a meccset, melyet végül 6-4-re nyert meg a DFVE, mely öt mérkőzés után is őrzi hibátlan mérlegét a bajnokságban.

BVSC - DFVE 4-6 (0-1, 1-2, 1-1, 2-2)

DFVE: Aarts - Jonkl, Mahieu, Szabó, Garda 3, Mucsy, Sümegi 2. Csere: Dobi 1, Horváth, Pál, Kardos D. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.