A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

spigott - 2023. január 25. 12:30

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

Kép: DO-archív

Remekül sikerült a DFVE női vízilabdázóinak első bajnoki találkozója a 2023-as esztendőben, ugyanis Mihók Attila gárdája könnyed, 20-7-es győzelmet aratott a Tatabánya ellen, így hét találkozót követően is hibátlanul áll az OB I-es pontvadászat küzdelmeinek második helyén úgy, hogy csak a szintén száz százalékos Ferencváros előzi meg jobb gólkülönbségének köszönhetően. Túl sokáig azonban nem örülhetett újabb sikerének együttesünk, ugyanis ma már újabb, lényegesen nehezebb feladat vár Garda Krisztináékra, akik este hét órától az UVSE ellen ugranak medencébe a fővárosi Hajós uszodában.

A címvédőnél is voltak változások a nyáron, Keszthelyi Rita Spanyolországba szerződött, Ábel-Antal Dóra visszavonult, két legjobbjuk helyét a fiatalok igyekeznek átvenni, még váltakozó sikerrel. A fővárosiak szintén jól kezdték a bajnokságot, első hét meccsüket biztosan nyerték, többek közt idegenben győzték le az Egert is, ám az előző fordulóban megszakadt jó sorozatuk, ugyanis a Ferencváros simán, 13-6-ra legyőzte Benczur Márton alakulatát, mely a tabella harmadik helyéről, a mieinkkel azonos pontszámmal vág neki a ma esti rangadónak.

Abban biztosak lehetünk, hogy a házigazdák a javítás reményében ugranak medencébe, s egy rendkívül motivált UVSE lesz együttesünk mai ellenfele, ám Mihók Attila gárdája is nagyon keményen dolgozott azért az elmúlt hetekben, hogy tartsa remek bajnoki sorozatát, ezért egy várhatóan izgalmas, kemény összecsapást láthatnak majd azok, akik kilátogatnak a találkozóra.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.

Felemás forduló a középszakaszban

Felemás forduló a középszakaszban

2023. jan. 24.

A Dágot simán legyőzte, a Kaposvártól viszont kétszettes előnyről szenvedett vereséget a DSE Röplabda U20-as csapata a korosztályos bajnokság középszakaszában.