A védekezés dicsérete

spigott - 2023. január 26. 7:30

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Hét győztes meccsel a háta mögött vágott neki a szintén huszonegy pontos, de már egy vereséget begyűjtő UVSE elleni rangadónak a DFVE felnőtt női vízilabda csapata szerdán este hét órától. A bajnoki címvédő házigazdák a Fradi elleni vereségből érkeztek a meccsbe, melyet jobban kezdtek Mihók Attila csapatánál, s Aubéli, illetve Tiba találataival már 3. percben 2-0-ra vezetett. Idővel persze a mieink is megérkeztek a meccsbe, Dobi gyorsan szépített, majd pár kihagyott támadást követően Horváth egyenlíteni is tudott (2-2). A negyed hajrájában Varró emberelőnyös góljával még a hazaiaknál volt az előny, de Dobi újra villant akcióból, így az első szünetre 3-3-as állással vonultak a felek.

A második és harmadik negyedben parádés védekezéssel sokkolta ellenfelét együttesünk, mely alig engedte lövéshez jutni a fővárosiakat, hiába próbálkoztak akcióból, vagy emberelőnyben a hazaiak, mindig ott volt egy blokk, egy labdaszerzés, s ha el is jutott a kapuig a játékszer, akkor Aarts kapus állította megoldhatatlan feladat elé Benczur Márton csapatát.

Képek: DO-archív

Eközben a mieink közül Horváth és Sümegi is bevette a válogatott Magyari kapuját, majd a térfélcserét követően Garda és Mucsy is feliratkozott a gólszerzők közé, s mivel a vendéglátók a harmadik nyolc perc után is csak három szerzett találatnál jártak, az utolsó felvonásra már nem maradt izgalom (3-7).

Az UVSE közel tizennyolc perc elteltével tudta megtörni gólcsendjét, de Szegedi találatára Horváth válaszolt, végleg eldöntve ezzel a mérkőzést, mert hiába szépített még az utolsó másodpercben Mácsai, a meccset kiváló védekezésének köszönhetően Mihók Attila gárdája nyerte 8-5-re, megőrizve ezzel hibátlan mérlegét a bajnokságban.

UVSE - DFVE 5-8 (3-3, 0-2, 0-2, 2-1)

DFVE: Aarts - Dobi 2, Mahieu, Szabó, Garda 1, Mucsy 1, Sümegi 1. Csere: Jonkl, Horváth 3, Somogyvári, Pál. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.