Elkészült a középszakasz menetrendje

spigott - 2023. január 25. 17:30

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

Kép: DO-archív

Véget ért az NB I Liga alapszakasza a DKSE felnőtt röplabda csapata számára, s mivel az utolsó fordulóban a Szeged legyőzte a mieinket, így Tomanóczy Tibor alakulata a negyedik helyen fejezte be a sorozat első körét. A bajnokság kiírása alapján a folytatásban két részre osztották a mezőnyt, így az első négy helyezett a középszakasz felsőházában, míg a második négy az alsóházban folytathatja a küzdelmeket. A dunaújvárosi röplabdázók tehát a felsőházban méretik meg magukat, méghozzá egy teljes oda-visszavágós körben, vagyis március elejéig még összesen hat találkozó vár együttesünkre.

A Magyar Röplabda Szövetség honlapjára időközben fel is került a középszakasz menetrendje, melyből kiderült, hogy röplabdázóink a Szeged ellen kezdi meg a küzdelmeket, ráadásul sokat nem is kell várni első mérkőzésükre, ugyanis a sorsolás szerint már most pénteken, szerelést kell öltenie játékosainknak, akik ezúttal idegenben meccselnek az alapszakasz győztesével. A folytatásban hetente vár újabb találkozó az első négy tagjaira, s a középszakasz március 4-én, a Dág elleni hazai mérkőzéssel ér véget a mieink számára.

A jelenlegi állás szerint a középszakasz célja az, hogy a csapatok eldöntsék, milyen párosításban (1-4, 2-3) vágnak majd neki a bajnoki elődöntőknek, hiszen az idei versenykiírás szerint csak a NB I Liga győztese játszhat majd osztályozót az Extraliga utolsójával az osztályváltásért.

A DKSE röplabdázóinak menetrendje a középszakasz felsőházában

2023. 01. 27. 18:30 Szegedi RSE - DKSE
2023. 02. 04. 15:00 DKSE - MEAFC-Miskolc
2023. 02. 11. 17:00 Dág KSE - DKSE
2023. 02. 17. 19:00 DKSE - Szegedi RSE
2023. 02. 25. 18:00 MEAFC-Miskolc - DKSE
2023. 03. 04. 17:00 DKSE - Dág KSE

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.

Felemás forduló a középszakaszban

Felemás forduló a középszakaszban

2023. jan. 24.

A Dágot simán legyőzte, a Kaposvártól viszont kétszettes előnyről szenvedett vereséget a DSE Röplabda U20-as csapata a korosztályos bajnokság középszakaszában.