Felemás forduló a középszakaszban

spigott - 2023. január 24. 12:30

A Dágot simán legyőzte, a Kaposvártól viszont kétszettes előnyről szenvedett vereséget a DSE Röplabda U20-as csapata a korosztályos bajnokság középszakaszában.

Főoldali és belső kép forrása: Dág KSE

Az egy vereséggel és egy győzelemmel zárt első forduló után Dágon folytatta a korosztályos bajnokság középszakaszának küzdelmeit a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese a közelmúltban. Tomanóczy Tibor csapata a házigazda Dág elleni összecsapással kezdte meg a második fordulót, s nem is okozott számára komolyabb gondot a győzelem megszerzése, ugyanis három sima szettben, 15-re, 17-re és 19-re nyerve húzta be a találkozót.

A játéknap második találkozóján a nagy rivális Kaposvár várt a dunaújvárosi fiatalokra, akik lényegesen jobban kezdtek ellenfelüknél, s az első, valamint a második felvonást is 21-re megnyerve léptek el 2-0-ra vetélytársuktól. A kaposváriak azonban nem adták fel a küzdelmet, a harmadik játékot ők is 21-re hozták, míg a negyedikben hét ponttal bizonyultak jobbnak az akadémistáknál. A mindent eldöntő ötödik játszmában is jobban koncentráltak a Fino játékosai, s végül 15-11-re behúzták a szettet, s ezzel együtt a mérkőzést is (2-3).

A DSE Röplabda Akadémia U20-as gárdája négy találkozót követően két győzelemmel és két vereséggel, hét szerzett ponttal áll a középszakasz ötödik helyén úgy, hogy hátránya csak két egység az éllovas Kecskeméthez képest. Fiataljaink legközelebb most szombaton lépnek pályára, méghozzá a Kecskeméten, ahol a házigazdák mellett a sereghajtó DKLSN csapata ellen méretik meg magukat.

Eredmények

Dág KSE - DSE Röplabda Akadémia 0-3 (-15, -17, -19)
DSE Röplabda Akadémia - Fino Kaposvár 2-3 (21, 21, -21, -18, -11)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.