Igazságos döntetlen a rangadón

spigott - 2023. január 28. 14:00

A két jó formában lévő csapat küzdelmében a dunaújvárosi és a pécsi futsalosok is egy-egy alkalommal találtak kapuba az NB II nyugati Csoportjának pénteki mérkőzésén.

"Hazai" pályán, a Rácalmási Sportcsarnokban várt újabb feladat a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesére az NB II Nyugati Csoportjának újabb fordulójában, pénteken este nyolc órától. Tóth Árpád remek formában lévő együttese a tizenegy mérkőzés óta veretlen PTE-PEAC gárdáját látta vendégül, nem titkoltan abban bízva, hogy tovább nyújtsa győzelmi sorozatát.

A mieink ezúttal nélkülözték Beke Szabolcsot, Villám Balázst, és a Haladás ellen duplázó Varga Milánt is, ugyanakkor az UTE gárdájától igazolt Szedmák Roland első alkalommal léphetett pályára együttesünkben, mely erősebben kezdett ellenfelénél, így jobbára a pécsi térfélen zajlott a játék az első felvonás derekáig. A vendégek azonban kiválóan védekezve állták útját a hazai támadásoknak, igaz, komoly helyzetet ők sem tudtak kialakítani Cseresnyés kapuja előtt. A játékrész hajrájához közeledve élénkebbé vált a játék, de egy-egy lehetőségen kívül nem sikerült megugrasztani a drukkereket a feleknek, így az inkább küzdelmes, mint látványos nyitó felvonás gól nélküli döntetlennel ért véget.

Képek: DO-archív

A második etapból szűk két perc telt el, mikor megtörte gólcsendjét együttesünk, miután Godslove tartott éppen a pályán egy átadást, majd visszajátszásából Németh lőtt óriási gólt tíz méterről, megszerezve a remélt vezetést együttesünknek (1-0). Egyből magasabb fokozatba kapcsoltak az addig meglehetősen passzív vendégek is, de a játékrész feléig ők sem találtak igazán fogást futsalosainkon. A véghajrához közeledve azonban egyre komolyabb fölénybe kerültek a pécsiek, s bár egy ziccert még kihagytak a 32. percben, Koronics közeli lövésére már nem volt ellenszer, így a 37. percben kezdődhetett minden elölről (1-1). A véghajrában volt még egy nagy helyzete a mieinknek, egy a vendégeknek is, de az eredmény már nem változott, így a látottak alapján megérdemelten osztoztak meg a pontokon a csapatok.

Dunaújváros Futsal - PTE-PEAC 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Németh, ill.: Koronics

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés - Ivacs, Csányi, Németh, Godslove. Csere: Szedmák, Fekete, Szili, Kiss, Paget, Tóth. Edző. Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.