Kár az első félidőért

spigott - 2023. január 12. 7:30

Korán nagy hátrányba került, s ugyan a második felvonásban nagyot küzdött, nem volt esélye a szoros meccsre a DKKA női kézilabda csapatának a Győr otthonában.

Kép: archív felvétel

A világ egyik legjobb csapata, az NB I-ben listavezető Győri Audi ETO KC otthonában folytatta a bajnoki küzdelmeket a DKKA felnőtt együttese szerdán este hat órától. Az összecsapásnak egyértelműen a hazaiak voltak az esélyesei, ám kézilabdázóink két gyors góllal kezdték a mérkőzést (0-2). Nem sokáig örülhettünk azonban a fórnak, mert a Rába-parti alakulat hamar egalizált, majd az 5. percben már a vezetést is magához ragadta (3-2). Együttesünk nehezen találta a győri védelem ellenszerét, ráadásul a gyors hazai támadásokkal sem tudott mit kezdeni, s mikor a 10. percben már hetedik gólját szerezte az ETO, muszáj volt időt kérnie Rapatyi Tamásnak (7-2).

Sajnos a rövid pauza sem törte meg a vendéglátók lendületét, mert hiába talált be Arany a 11. percben, a folytatásban átgázolt a mieinken a győri alakulat, mely sorozatban tizenegy alkalommal talált a dunaújvárosi kapuba, s a 24. perc elején már 19-3-ra vezetett. Együttesünk hosszú gólcsendjét Kazai törte meg, s ugyan a hátralévő bő öt percet kihozták egálra a felek, a félidei szünetre az ETO vonulhatott lényegesen elégedettebben (22-7).

Volt tehát honnan javulni a folytatásra, s kézilabdázóink láthatóan bizonyítani is szerették volna, hogy az első felvonás csupán kisiklás volt a részükről. A második harminc percet lényegesen eredményesebben kezdte a Rapatyi-csapat, így a győrieknek már a 37. percben időt kellett kérniük (26-13). Horváth, Farkas és Arany is többször bevette a csereként beállt Solberg kapuját, így állandósult a két gárda közti 12-13 gólos különbség (31-19). A véghajrához közeledve sajnos ismét rálépett a gázpedálra az ETO, visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget, s végül 40-24-es győzelemmel tartotta otthon a bajnoki pontokat.

Győri Audi ETO KC - DKKA 40-24 (22-7)

DKKA: Oguntoye - Szalai, Borgyos 1, Weisheitel, Nick 2, Horváth 4, Kazai 1. Csere: Bartulovic (kapus), Farkas J. 4, Matucza, Poczetnyik 3, Krupják-Molnár 1, Fodor 1, Arany 6, Farkas K. 1, Lakatos. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.