Megérdemelt, szép siker

spigott - 2023. január 14. 13:00

A második felvonásban hátrányból fordítva, igazi csapatként küzdve aratott 5-3-as győzelmet a Tihany elleni bajnoki rangadón a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata.

A nagy rivális, a tabellán hetedik, éppen a mieink előtt álló Tihany elleni összecsapással folytatta az NB II nyugati Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata pénteken este nyolc órától.

A rácalmási mérkőzés mindkét gárda számára kiemelten fontos volt, s a mieink ennek szellemében is kezdték a csatát, s már a második percben sikerült bevenniük a tihanyi kaput Ivacs Gábornak köszönhetően. Mindössze három percig örülhettünk azonban a fórnak, mert a vendégeknek ennyi idő kellett az egyenlítéshez, majd sokáig csak helyzetekig jutottak a felek, újabb gólig nem (1-1). A 17. percben végre megtört a gólcsend, ráadásul pont úgy, ahogy azt reméltük, mert Szili is bevette a tihanyi kaput, ám elég volt egy kis kihagyás, s máris jött az egyenlítés Fehér Dávidnak köszönhetően, így a szünetre 2-2-es állással vonultak a csapatok.

Végh Zoltán felvételei

A térfélcsere után is jobban kezdett ellenfelénél csapatunk, ám elég volt egy kis elbóbiskolás a vendégek szögleténél, s a 25. percben Kovács Ádám találata már tihanyi vezetést jelentett (2-3). Erre a lehető legjobban reagáltak a mieink, s Németh Tamás góljával egy percen belül egyenlítettek, majd a következő két percben Kovács Krisztián és Csányi Dávid is bevette a vetélytárs kapuját, s máris 5-3-as hazai fórt mutatott az eredményjelző. A vendégek a véghajrában kockáztattak, átálltak öt a négy elleni játékra, ám ezúttal kiválóan védekeztek futsalosaink, akik megőrizték előnyüket, s nagyon fontos, 5-3-as győzelmet aratva előzték meg pénteki ellenfelüket a bajnoki tabellán.

Dunaújváros Futsal - Tihanyi FC 5-3 (2-2)
Gólszerzők: Ivacs, Szili, Németh, Kovács K., Csányi, ill.: Tar, Fehér, Kovács Á.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés - Ivacs, Fekete, Kovács, Csányi. Csere: Bán (kapus), Villám, Szili, Varga, Németh, Tóth, Paget, Beke. Edző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

Nem ment Szentesen az utánpótlásnak

2023. már. 21.

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabdázói sem tudtak pontot szerezni szentesen a bajnokság felsőházi küzdelmeinek harmadik fordulójában.

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

Pontvesztés az alsóházi nyitányon

2023. már. 21.

Rengeteg helyzetet kihagyott, így hiába őrizte meg hosszú veretlenségét, bosszantó pontvesztéssel kezdte az alsóházi csatározásokat a Dunaújváros Futsal csapata.

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

Remek hazai szereplés a Gárdonyiban

2023. már. 20.

Négy éremmel zárták a Gárdonyi iskolában megrendezett Országos Ranglista Versenyt a Danubius KSE tollaslabdázói.

Alsóházi csata előtt a futsalosok

Alsóházi csata előtt a futsalosok

2023. már. 20.

A Tolna-Mözs elleni mérkőzéssel kezdi meg az NB II Nyugati Csoportjának alsóházi küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata ma este nyolc órától.

Közel volt az első tavaszi siker

Közel volt az első tavaszi siker

2023. már. 20.

Az utolsó előtti percben kapott góllal bukta el a győzelmet a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Kecskemét II. elleni hazai bajnokin.

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

Taroltak a DKSE tornászai a szerbajnokságon

2023. már. 20.

Kovács Zsófia gerendán, felemáskorláton és talajon, míg Mayer Gréta ugráson bizonyult a legjobbnak a tornászok országos szerbajnokságán.

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

2023. már. 19.

A Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka alkotta DKSE “A” csapata nyerte meg a női tornászok szuper csapatbajnokságának első fordulóját.