Megérdemelt, szép siker

spigott - 2023. január 14. 13:00

A második felvonásban hátrányból fordítva, igazi csapatként küzdve aratott 5-3-as győzelmet a Tihany elleni bajnoki rangadón a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata.

A nagy rivális, a tabellán hetedik, éppen a mieink előtt álló Tihany elleni összecsapással folytatta az NB II nyugati Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata pénteken este nyolc órától.

A rácalmási mérkőzés mindkét gárda számára kiemelten fontos volt, s a mieink ennek szellemében is kezdték a csatát, s már a második percben sikerült bevenniük a tihanyi kaput Ivacs Gábornak köszönhetően. Mindössze három percig örülhettünk azonban a fórnak, mert a vendégeknek ennyi idő kellett az egyenlítéshez, majd sokáig csak helyzetekig jutottak a felek, újabb gólig nem (1-1). A 17. percben végre megtört a gólcsend, ráadásul pont úgy, ahogy azt reméltük, mert Szili is bevette a tihanyi kaput, ám elég volt egy kis kihagyás, s máris jött az egyenlítés Fehér Dávidnak köszönhetően, így a szünetre 2-2-es állással vonultak a csapatok.

Végh Zoltán felvételei

A térfélcsere után is jobban kezdett ellenfelénél csapatunk, ám elég volt egy kis elbóbiskolás a vendégek szögleténél, s a 25. percben Kovács Ádám találata már tihanyi vezetést jelentett (2-3). Erre a lehető legjobban reagáltak a mieink, s Németh Tamás góljával egy percen belül egyenlítettek, majd a következő két percben Kovács Krisztián és Csányi Dávid is bevette a vetélytárs kapuját, s máris 5-3-as hazai fórt mutatott az eredményjelző. A vendégek a véghajrában kockáztattak, átálltak öt a négy elleni játékra, ám ezúttal kiválóan védekeztek futsalosaink, akik megőrizték előnyüket, s nagyon fontos, 5-3-as győzelmet aratva előzték meg pénteki ellenfelüket a bajnoki tabellán.

Dunaújváros Futsal - Tihanyi FC 5-3 (2-2)
Gólszerzők: Ivacs, Szili, Németh, Kovács K., Csányi, ill.: Tar, Fehér, Kovács Á.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés - Ivacs, Fekete, Kovács, Csányi. Csere: Bán (kapus), Villám, Szili, Varga, Németh, Tóth, Paget, Beke. Edző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.