Praktikus tanácsok kerti bútorokhoz

doszerk - 2023. január 26. 15:08

Amikor kint ismét zöldellni kezd a fű, akkor bizony lassan, de biztosan elérkezett az idő arra, hogy vagy elővegyük a kerti bútor szettet, vagy beszerezzünk egyet! (X)

Hiszen mennyi sok új és kellemes élménnyel gazdagodhatunk majd így a balkonon vagy a teraszon a családdal és a barátokkal eltöltött remek programok során! Ehhez remek keretet kínál majd a kellemesen kialakított és berendezett környezet. No, de hogyan válasszunk kerti bútort, és hogyan ápoljuk azokat helyesen?

Mire érdemes figyelni?

A kerti bútorok nagyon fontos és hasznos elemek, a butorpiac.hu minőségi kerti bútor szetteket és egyéb kültéren használható bútorokat, kinti kiegészítőket kínál, hogy remekül eltölthessük a szabadban az időt.

Mivel rengeteg remek kerti bútor közül lehet választani, érdemes a beszerzés előtt alaposan mérlegelni, hogy egyrészt mire is van szükségünk nekünk és a családunknak, illetve azt is, hogy megfelelően tudjuk-e majd tárolni ezeket akkor, amikor már hidegebbre fordul az idő, és védelmet kell biztosítanunk a nyáron olyan kényelmes és hasznos daraboknak.

Anyagválasztás

Csak nagyon jó minőségű elemeket érdemes beszerezni. Vannak persze mindig akciók, de az elcsábulás nagyon gyakran a ráfizetés szinonimája is lehet. A cél pedig mégis csak az, hogy az adott kerti bútor, bútorszett vagy egyéb elem sokáig szolgálhasson. Ez nagyon nagy részben a használati módon és a gondos ápoláson is múlik ám.

A bútorok anyaga az első olyan sarkalatos pont, amit érdemes jó alaposan átgondolni, és csak ezt követően dönteni róla. A műanyag kerti bútorok nagyon népszerűek és nagyon praktikusak. Sok remek és strapabíró darabot be lehet szerezni.

Pozitívum ezeknél, hogy könnyű súlyuk miatt a mozgatásukhoz nem sok energiára van szükség. Tisztítani sem túl nagy ördöngösség ezeket, sok esetben csak langyos víz, mosó- vagy mosogatószer, valamint szivacsok és rongyok kellenek hozzá. No, és persze szorgos kezek is!

Ám ezek a darabok nem viselik jól a téli mínuszokat, a téli fagymentes tárolásukról gondoskodni szükséges, ha több szezonon át használni akarjuk őket.

Hogyan és mivel érdemes tisztítani és ápolni?

Ha nincs megfelelő tárolóhely, akkor bizony a műfa, műanyag, műrattan és az alumínium- vagy az acélbútorok sokkal jobban megfelelnek. Ezek tisztítása és karbantartása sem igazán bonyolult.

A műrattan elemeket szappanos és sós vizes ápolással lehet tisztává és frissebbé tenni, míg a fémből készült kerti bútor elemeit konyhai súrolószerrel és vizes letörléssel.

A fa kerti bútorok nagyon népszerűek. Mivel ez az anyag szinte él, és valamelyest sérülékenyebb, mint az előzőek, az ápolása is bizonyos odafigyelést igényel. Porszívós takarítást szoktak ajánlani, amit növényi olajos szappannal történő lemosás követ. Nem árt a természetes méhviaszt is bevetni ezután, hogy sokáig élvezni lehessen szépségüket a kültéren.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)