Támadásban nem ment a Kohásznak

spigott - 2023. január 27. 7:30

Negyven perc után érthetetlenül szétesett a DKKA női kézilabdázóinak játéka a Kisvárda elleni bajnokin.

Kisvárdán folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese csütörtökön este hat órától. A találkozó előtt mindössze négy pont választotta el egymástól a csapatokat a bajnoki tabellán, így mindkét fél számára nagyon fontos volt az összecsapás, melyet a hazaiak kezdtek sokkal jobban, ugyanis hat perc elteltével már 4-0-s kisvárdai fórt mutatott az eredményjelző. A mieink gólcsendjét Kazai törte meg, ám hiába talált be Farkas, majd Kazai, Nick és Krupják-Molnár is, a vendéglátók tartották három-négygólos előnyüket, ezért nem lehetett elkerülni az első dunaújvárosi időkérést a 18. percben (10-6).

A rövid pauza alatt sikerült is rendezni a sorokat, mert támadásban és védekezésben is jelentősen feljavult a mieink teljesítménye, s ez szerencsére az eredmény alakulásán is meglátszott. A hazaiak képtelenek voltak betalálni a dunaújvárosi kapuba, ugyanakkor a túloldalon Farkas és Poczetnyik duplájával sikerült egalizálni, s hiába kért időt a Kisvárda, Nick találata már DKKA-vezetést hozott a 23. percben (10-11). Ekkor jött azonban az újabb hullámvölgy, több mint hét percig gólképtelenek maradtunk, s ugyan a hazaiak is "csak" kétszer találtak kapuba, ez pont elég volt számukra ahhoz, hogy a félidei pihenőre ők vonulhassanak 12-11-es előnnyel.

Képek: DO-archív

A térfélcsere után egy ideig fej-fej mellett haladtak a felek, ám 15-15 után egymás után kétszer is betalált a házigazda, majd miután akadémistáink újra hetest hibáztak, s meglépett 19-16-ra a Kisvárda, ismét időt kellett kérnie Rapatyi Tamásnak a 45. percben. Az első felvonásban látott "feltámadás" azonban sajnos most elmaradt, mert a vendéglátók tartották sőt, növelték is fórjukat, így az 51. percben ismét magához kellett hívnia játékosait szakvezetőnknek (22-18). A véghajrá azonban tragikusan alakult a mieink számára, kilenc perc alatt mindössze egyetlen gólt szereztünk, cserébe kaptunk hatot, így a Kisvárda végül 28-19-es győzelemmel tartotta otthon a pontokat.

Kisvárda Master Good SE - DKKA 28-19 (12-11)
Gólszerzőink: Poczetnyik 4, Farkas 3, Kazai 3, Nick 3, Horváth 2, Arany 2, Krupják-Molnár 1, Borgyos 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.