Dunaújváros Hetilap

Tóth Kálmán: "Visszahoztuk a fényt Dunaújvárosba"

Fábos Zsolt - 2023. január 25. 16:30

Önkormányzati évértékelő sorozatunk utolsó előtti állomása a 9-es választókerület – itt Tóth Kálmán  a képviselő, aki szerint az átgondolt, hatékony munka és a közösségek összefogása a fejlődés kulcsa.

A városatya a tavalyi évre visszatekintve azt is nagyon fontosnak tartja, hogy a "Rajta, Újváros!" Egyesület lépésről-lépésre beváltotta választási ígéreteit. 

Nyugodtan, biztonságban!

Évértékelőjét is egy, az egész várost érintő témával kezdte, olyannal, ami minden itt élő ember életét tette könnyebbé, egészen pontosan világosabbá:
– 2019-ben azt mondtuk, hogy legyen fény Dunaújvárosban! Nagyon örülök és talán nem túlzás, ha azt mondom, büszke vagyok arra, hogy ezt megvalósítottuk, és újra lehet látni, este a korábbinál sokkal nyugodtabban és biztonságosabban közlekedni már a városban. Szépen fokozatosan megyünk tovább, és bízom abban, hogy tudunk még fényt hozni Dunaújvárosba.

Köszönet a közösségeknek

Minden képviselő munkáját nagyban meg tudja könnyíteni, ha a körzetben élőkkel minél szorosabb, napi kapcsolatban tud lenni. Ez a fajta kommunikáció a problémák, hiányosságok megoldásában is sokat jelenthet. Tóth Kálmán e tekintetben sem panaszkodhat:
– Először is szeretném megköszönni a körzetemben lakóknak, hogy keresnek a kéréseikkel, a problémáikkal, felvetéseikkel. Sokkal előbb tudunk így megoldásokat találni, előbb javítjuk meg a padokat, teszünk ki új szemeteseket, javítunk ki kátyút, ha van róla információnk. Sokan és sokszor említik a járdák állapotát is, örülök annak, hogy a Szabadság utca egy szakaszán már megvalósult a rekonstrukció. Nem szabad elfelejtenünk a Városvédők Újtelepért Egyesület munkáját sem – e közösség eseményei színesítik az újtelepiek életét és egyre többen vagyunk, akik segítjük ezeket a programokat.
Dunaújváros abban a szerencsés helyzetben van, hogy nagyon sok zöldfelülettel rendelkezik, és egyre többen veszik ki részüket a városrészek virágosításából. Ez alól a Béke városrész sem kivétel – Tóth Kálmán szerint a Békében is egyre több lépcsőház előtt láthatunk virágokat, Újtelepen pedig gyönyörűségek vannak.
A jövőre vonatkozóan a képviselő elmondta, hogy az eddigi munkát kívánja folytatni. Utak, járdák felújítása, a városrész tisztántartása a cél. A parkolási gondok enyhítése érdekében tervezik a Mátyás király út 1. szám melletti szabad terület átalakítását is.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

A szolidaritási hozzájárulás csökkentését kérik a képviselők

2023. jan. 26.

Az év első rendes ülését tartotta a közgyűlés; a testület összesen 31 témát tárgyalt a nyílt és kettőt pedig zárt ülésen. A napirendi pontok között voltak igazán fajsúlyosak is – amelyek százmilliókat, milliárdokat jelentenek a városnak.

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

A pentelei zsidóság sorsa a II. világháború alatt

2023. jan. 26.

Tragikus sorsok, tragikus korszak, vészterhes történet: a holokauszt időszakának dunapentelei eseményeire fókuszál Kronászt Margit történész-muzeológus vendégposztja.

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

Harmincnál több napirend vár a képviselőkre a közgyűlésen

2023. jan. 25.

Pontosabban 29+2 – a naptári év első nyílt ülése után két tételről döntenek zárt ajtó mögött a Városháza közgyűlési termében csütörtökön.

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

Évindító, visszatekintő, időutazó beszélgetés Barta Endrével

2023. jan. 25.

Eredetileg egy klasszikus évértékelést, visszatekintést kértünk Barta Endre humán alpolgármestertől, aztán évekre visszanyúló, talán egy kicsit az összefüggéseket is boncolgató beszélgetés lett belőle. És talán olvasóink sem bánják, de időben visszautaztunk 2019-ig, ott kezdjük…

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

DSTV: bizakodnak a mezőgazdászok

2023. jan. 25.

Optimizmusra ad okot az elmúlt hetek-hónapok csapadékos időjárása, derül ki a DSTV összegzéséből. A riportban a határjárást követően a szakember az iparágat érintő nehézségekről, illetve az előttük álló feladatokról is beszélt. Hangkép.
 

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

Dr. Székely Károly: "... bizalommal keresnek az emberek"

2023. jan. 24.

Önkormányzati évértékelő sorozatunk újabb megállója az 8-as választókerület – dr. Székely Károly  képviselő szerint elsősorban a befejezett projektekre lehetnek büszkék, de az is örömmel tölti el, hogy bizalommal fordulnak hozzá a körzet lakói. 

Lakossági áras távhő azon üzleteknek, amelyek lakóházakban működnek

Lakossági áras távhő azon üzleteknek, amelyek lakóházakban működnek

2023. jan. 24.

Dunaújváros közgyűlése még tavaly novemberben módosította a távhőrendeletet. Ennek köszönhetően a lakóházakban működő üzletek lakossági árú távhőt kapnak. Figyelem, igényelni kell!