Továbbra is lendületben a futsalosok

spigott - 2023. január 24. 7:30

A Haladás második csapatát is remek játékkal gyűrte a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II-es pontvadászat újabb fordulójában.

Szombathelyen, a Haladás II. elleni összecsapással folytatta a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros Futsal felnőtt csapata, hétfőn este fél nyolctól. Tóth Árpád együttese négy győztes bajnokival a háta mögött vágott neki a tabellán harmadik hazaiak elleni meccsnek, sajnos nem a legjobban, mert a házigazdák már a 4. percben megszerezték a vezetést (1-0). Futsalosaink szerencsére nem estek kétségbe a korán bekapott góltól, Varga Milán révén még az első félidő derekán egalizáltak, majd a szünet előtt újra Varga volt eredményes, így a pihenőre már a mieink vonulhattak minimális fórral (1-2).

A térfélcserét követően is nagy csatát láthattak a Haladás Sportcsarnokba kilátogatók, ám a hazai drukkerek kedvének nem tett jót, hogy Kovács Krisztián 27. percben lőtt góljával megduplázta előnyét a továbbra is nagyon összeszedetten játszó dunaújvárosi alakulat (1-3). A vendéglátók nagy erőket mozgósítottak a felzárkózásért, ám hiába tértek át öt a négy elleni játékra, futsalosaink remekül őrizték kapujukat, s ismét bizonyították, miért számítanak a legjobb formában lévő csapatnak a mezőnyben, hiszen kiváló védekezéssel őrizték előnyüket, s végül 3-1-es, remek sikerrel szerezték meg a három pontot, a látottak alapján teljesen megérdemelten.

Képek: DO-archív

Érthetően elégedett volt együttese teljesítményével Tóth Árpád edző, akit a mérkőzést követően kértünk arra, hogy elevenítse fel a győzelem kulcspillanatait.
–  A hosszú út megviselt kicsit minket, álmosan kezdtünk, de ennek ellenére az első tíz percben több ziccert sikerült kialakítani, amiket sajnos ki is hagytunk. Egy formás szöglet után Varga bombájával egyenlítettünk, s ez megnyugtatta a csapatot, okosan, taktikusan játszva megszereztük második és harmadik gólt is. A második félidőben mindent egy lapra tettek fel a szombathelyiek, de öt a négyben is jól védekeztünk és magabiztosan hoztuk le a meccset. Gratulálok a stábnak és a játékosoknak, valamint nagyon köszönjük a biztatást azoknak, akik szurkoltak nekünk.

Haladás VSE II. - Dunaújváros Futsal 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Puhr, ill.: Varga 2, Kovács

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés - Ivacs, Fekete, Csányi, Kovács. Csere: Varga, Németh, Godslove, Tóth, Paget, Beke. Edző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

DSTV: kedvenc lett az R'Angels

2023. jan. 26.

A Dunaújváros Kedvence 2022 online szavazáson – talán még a csapatot is meglepve – magabiztos győzelmet aratott az R’Angels KCR amatőr jégkorongcsapata. A "sport" kategória nyerteseivel készült összeállításunk következik. Hangkép.

A Kisvárda vár a Kohászra

A Kisvárda vár a Kohászra

2023. jan. 26.

Sok utazás és egy nehéz ellenfél vár a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére az NB I-es pontvadászat újabb fordulójában.

A védekezés dicsérete

A védekezés dicsérete

2023. jan. 26.

A fővárosban gyűrte le a bajnoki címvédő UVSE-t a DFVE női vízilabda csapata a bajnokság kilencedik fordulójának rangadóján.

Elkészült a középszakasz menetrendje

Elkészült a középszakasz menetrendje

2023. jan. 25.

A Szeged ellen kezdi, majd a Dág ellen zárja az NB I Liga középszakaszának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata.

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

2023. jan. 25.

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

A harmadik harmad döntött a Fradi és a DAB csatájában

2023. jan. 25.

Kétszer húsz perc után még döntetlenre állt, ám végül háromgólos vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák csapata a Ferencváros otthonában az Erste Ligában.

Éremeső Ausztriában

Éremeső Ausztriában

2023. jan. 24.

Nemzetközi mezőnyben is bizonyítottak, s összesen hét éremmel zárták ausztriai versenyüket az Enying VSE ifjú birkózói.