Fővárosi rangadó vár a Kohászra

spigott - 2023. február 24. 17:30

Az MTK elleni találkozóval folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

Kép: DKKA-archív

Kisebb hullámvölgybe került a DKKA női kézilabda csapata, így hiába állt a bajnokság középmezőnyének elején a közelmúltban, legutóbbi hat mérkőzését elveszítette, s visszacsúszott a tabella kilencedik helyére. Kézilabdázóink legutóbb az Alba FKC elleni hazai meccsen kaptak ki 22-20-ra, egy olyan találkozón, melyen hiába működött jól a védekezés, elsősorban a támadásban elkövetett hibák miatt nem sikerült pontot szereznie Rapatyi Tamás együttesének.

Melyre most újabb kemény feladat vár a bajnokságban, ugyanis szombaton délután öt órától a fővárosban kell helyt állnia játékosainknak az MTK ellen. A kék-fehérek nem kezdték jól a szezont, sokáig a mezőny végén szerénykedtek, ám az elmúlt bő két hónapban egyre inkább kiegyenesedtek, s ez az eredményeiken is meglátszott, így jelenleg a mieinkkel azonos pontszámmal állnak a tabella nyolcadik helyén öt győzelemmel, két döntetlennel, valamint nyolc vereséggel.

A két gárda dunaújvárosi összecsapásán az akadémisták örülhettek 25-23-as sikernek, ám ahhoz, hogy sikerüljön elhozni a fővárosból is a bajnoki pontokat, a támadások befejezésében kell sokkal több a mieinktől a legutóbbi találkozóhoz képest. Nehéz meccsre számít együttesünk vezetőedzője, Rapatyi Tamás is, főleg úgy, hogy az elmúlt napokban sem kerülték el a sérülések a csapatot. – Az MTK egy nagyon kemény, jó csapat, mely jó szériában is van most. Rengeteg lövőjük van, arra kell készülnünk, hogy nagyon sok átlövési kísérletük lesz, ezt szeretnék megakadályozni. Akadnak gondjaink sérülések miatt, a héten is volt két-három játékosunk, aki kiesett, de remélem, hogy ez nem látszik meg a játékunkon, s jó teljesítményre leszünk képesek.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.