Remekeltek a DKKA utánpótlás csapatai

spigott - 2023. február 23. 12:30

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U17-es és U19-es csapata is magabiztos győzelemnek örülhetett a korosztályos bajnokságok újabb fordulójában.

Kép: DKKA-archív

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U17-es és U19-es együttese is hazai környezetben folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit szerdán délután. A tabellán harmadik U19-esek a Mosonmagyaróvár ellen húztak szerelést, s igen szoros csatát vívtak vetélytársukkal az első felvonásban. Zubai Gábor együttese ugyanis hiába szerzett korán egy-kétgólos előnyt, a vendégek nemcsak ott loholtak a mieink nyomában, hanem a játékrész hajrájában egalizáltak, majd a vezetést is magukhoz tudták ragadni (11-12). A térfélcsere után már kettővel is vezetett a Mosonmagyaróvár, mikor összekapta játékát a DKKA, s egy 7-0-s sorozattal rázta le ellenfelét, majd fórját tovább növelve aratott 31-23-as győzelmet, amivel pontszámban beérte a második győrieket úgy, hogy egy meccsel kevesebbet játszott a zöld-fehéreknél.

Az U17-es pontvadászatban negyedik serdülő gárda a hetedik Dabast fogadta a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, s gólokban gazdag első harminc percben végig vezetve igyekezett irányítani a játékot. A vendégek azonban szinte végig szorosan követték a mieinket, s Guricsné Horváth Beáta együttese csak a játékrész hajrájában tudta valamelyest leszakítani ellenfelét (18-15). A fordulást követően gyorsan megléptek öt-hat góllal az akadémisták, akik innen már nem is engedték ki kezükből a meccset, s végül magabiztos, 36-29-es győzelemmel tartották itthon a két pontot, amivel megerősítették negyedik helyüket a bajnoki tabellán.

Eredmények, gólszerzőink

U19-es bajnokság I osztály, Nyugati csoport
DKKA - Mosonmagyaróvári KC 31-23
(11-12)
Gólszerzőink: Graffy Tamara 9, Dobos Hanna 4, Kövecses Lili 4, Balogh Dóra 4, Gajdos Petra 4, Kovács Flóra 3, Varjas Lara 1, Fiáth Fanni 1, Konyecsni Alexa 1.

U17-es bajnokság I osztály, Nyugati csoport
DKKA - Dabas KC 36-29
(18-15)
Gólszerzőink: Egejuru Sára 7, Vas Kitti 6, Nagy Sára 4, Badacsonyi Edina 3, Faragó Kira 3, Takács Száva 3, Mikó Luca 3, Bruzsa Lili 2, Tóth Kata 2, Fehér Luca 2, Kovári Laura 1.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.