A DKSE "A" csapata az élen a szuper csb-n

doszerk - 2023. március 19. 14:00

A Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka alkotta DKSE “A” csapata nyerte meg a női tornászok szuper csapatbajnokságának első fordulóját.

Kép: MATSZ

A Központi Tornacsarnokban rendeztek meg a szuper csapatbajnokság első fordulóját szombaton, s mivel a gyengébbik nem népesebb versenyzői táborral érkezett, mint a férfiak, így két etapban, 14:00-órától 16:30-ig, majd 16:30-tól 18:00 óráig mutatták be gyakorlataikat a nézőknek. A versenykiírás ugyanaz volt, mint a férfiaknál, tehát együttesenként legalább egy felnőtt versenyzővel kellett rendelkeznie a csapatoknak, ahol szerenként mindig a legjobb három eredménye számított.

Itt végül a DKSE “A” csapata (Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka) végzett az első helyen 144.900 ponttal. Második lett a dunaújvárosiak “B” jelű gárdája (Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Mayer Eszter, Csíki Zsófia) 143.100 egységgel. Harmadikként kezdi meg a második fordulót az FTC (Székely Zója, Peresztegi Kitti, Knight Anna, Hosnyánszki Petra, Szlifka Lilien) 139.300 ponttal. A szuper csapatbajnokság második etapjára ősszel kerül sor. Az Európa-bajnokság előtti utolsó megmérettetés a férfi-női tornászok számára a vasárnapi országos szerbajnokság lesz, amely 10:30 órától kezdődik a Központi Tornacsarnokban.

Makai Lilla, DKSE "A": – Ahhoz képest, hogy ez volt az idei első verseny, egész jól teljesítettünk, de ettől még azért érezhető volt rajtunk a “rozsda”, több apró hiba becsúszott a gyakorlatokba. Nagyon nagy élmény volt Kovács Zsófival együtt tornázni a csapatban, és kvázi az egyik rangidősként segíteni a többieket. Jó kezdése volt az évnek!

Női szuper csapatbajnokság, 1. forduló eredménye
DKSE "A" - (Makai Lilla, Kovács Zsófia, Szíj Emese Ada, Benkő Boglárka) 144.900 pont
DKSE "B" - (Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Mayer Eszter, Csíki Zsófia) 143.100
FTC - (Székely Zója, Peresztegi Kitti, Knight Anna, Hosnyánszki Petra, Szlifka Lilien) 139.300

(MATSZ)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.