Az újonc sikere a nőnapi kupán

spigott - 2023. március 16. 7:30

A Kecskemét együttesének győzelmével ért véget a Rácalmási Sportcsarnokban megrendezett Nőnapi Carissa Virág Foci Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna.

A Rácalmási Sportcsarnokban rendezte meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség (DLSZ) a Nőnapi Carissa Virág Foci Kupát március 15-én. A dunaújvárosi önkormányzat által támogatott megméretésre hét együttes nevezését fogadták el a szervezők, s mivel a viadalon körmérkőzéses rendszerben dőlt el a helyezések sorsa, a játékpercekre sem lehetett panasz, ugyanis minden résztvevő együtt hat-hat mérkőzésen léphetett pályára.

A végig kiváló hangulatú torna a Dunaújváros-PASE-Sárkeresztes, az Enying SE, valamint a Kecskemét fej-fej melletti párharcát hozta, melyből végül az újonc kecskemétiek jöttek ki legjobban, s 14 ponttal, jobb gólaránnyal előzték meg a második Enyinget, míg a harmadik helyen a DPASE-Sárkeresztes gárdája végzett egy pont lemaradással. Ahogy azt a DLSZ rendezvényein megszokhattuk, ezúttal is rengeteg ajándékot vihettek haza a különböző kategóriák legjobbjai. A torna legjobb játékosának a kecskeméti dr. Túri Zsófiát választották, a legjobb kapus díját az enyingi Halász Zsanett vihette haza, míg a gólkirálynőnek járó elismerést Viczai Katalin, a Dunaújváros PASE-Sárkeresztes játékosa érdemelte ki.

Képek forrása: DLSZ/Ihász Martin

A színvonalas csatákat érthetően elégedetten értékelte Petrás Gábor, a rendező DLSZ főtitkára is.
– Talán az egyik legszínvonalasabb nő tornánkon vagyunk túl, közel száz sportolót tudtunk megmozgatni nőnap alkalmából, s tényleg az utolsó gólok, helyzetek döntöttek egy-egy helyezés sorsáról. Nagyon jó volt látni, hogy ennyire komolyan vette minden csapat ezt a viadalt, s egy nagyon magas színvonalú női kispályás labdarúgó tornát tudtunk lebonyolítani, melynek végén rengeteg díjat tudtunk átadni. Köszönjük névadó támogatónknak, a Carissa Virágnak azt, hogy minden résztvevőt virággal tudtunk megajándékozni, s önkormányzatunknak, illetve egyéb támogatóinknak is azt, hogy ennyi ajándékot tudtunk szétosztani az eredményhirdetésen.

Nőnapi Carissa Virág Foci Kupa végeredménye: 1. Kecskeméti LC 14 pont (14-2), 2. Enying SE 14 pont (6-0), 3. Dunaújváros PASE-Sárkeresztes 13 pont, 4. Baracs SE 8 pont, 5. Kiskunhalas 7 pont, 6. Előszállási SE 3 pont, 7. Baracska 0 pont.

Különdíjak
Legjobb játékos: dr. Túri Zsófia (Kecskeméti LC)
Legjobb kapus: Halász Zsanett (Enying SE)
Gólkirálynő: Viczai Katalin (DPASE-Sárkeresztes)
DLSZ+ díj: Dewalth Anna Nóra (Enying SE)
Miklós István díj: Kopácsi Zsanett (Enying SE)
Carissa SE díj: Papp Lilla (Kecskeméti LC)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.