Érthetetlen szétesés a második félidőben

spigott - 2023. március 11. 18:38

Hiába tartotta szorosan harminc percig a Mosonmagyaróvár elleni bajnokit a DKKA csapata, a második felvonásban átrohantak a vendégek együttesünkön.

A tabellán ötödik Mosonmagyaróvár elleni hazai mérkőzéssel folytatta a bajnoki küzdelmeket akadémiánk felnőtt együttese ma délután öt órától, s bár az összecsapáson a vendégek számítottak esélyesebbnek, a mieink természetesen a bravúr reményében vágtak neki a csatának

Méghozzá ennek megfelelő elszántsággal, mert hiába válaszolt Szalai korai góljára kettővel a Mosonmagyaróvár, kézilabdázóink igyekeztek nagy iramot diktálva befejezni támadásaikat, s Weisheitel, Szalai és Poczetnyik találataival már 5-3-ra vezettek a 7. percben. A vendégek egy kétperces kettős emberelőny alatt tudták egálra hozni az állást (6-6), ám ahogy kiegészültek a mieink, újra igyekeztek magukhoz ragadni a kezdeményezést. Hiába talált be azonban Poczetnyik és Arany a vendégek rendre egalizálni tudtak, így a 15. percben már 9-9-es állást mutatott az eredményjelző. Ugyan 10-9-re még a mieink vezettek, ezt követően két támadását is góllal fejezte be az ellenfél, s mivel kézilabdázóink több hibát is elkövettek, 12-14-es állásnál már időt kellett kérnie Rapatyi Tamásnak a 23. percben. A rövid pauza után Farkas duplájával sikerült egyenlíteni, de Agócs kiállítása alatt újra meglépett kettővel a Mosonmagyaróvár, mely egy utolsó másodperces góllal meg is tartotta előnyét az első félidővégéig (16-18).

Végh Zoltán felvételei

A támadójáték összességében rendben volt, elsősorban védekezésén kellett javítania együttesünknek ahhoz, hogy legyen esélye a pontszerzésre. Ehhez képest a vendégek kezdték egy 3-0-s sorozattal a második felvonást, s mikor a 35. percben már 21-16-ra vezettek, ismét magához kellett hívni játékosait a DKKA szakvezetőjének. Bár a következő gólt a mieink szerezték, a folytatás már nem alakult ilyen jól, mert a kapuk előtt sokkal pontosabb vendégek tovább növelték előnyüket, így a 43. percben már harmadszor kellett időt kérnie Rapatyi Tamásnak (19-26). Sajnos ekkorra már eldőlt a pontok sorsa, s hiába is próbált visszajönnie a meccsbe együttesünk, a vendégek magabiztosan játszva őrizték sőt, még növelték is fórjukat, s az 52. percben már 23-33-as állás miatt szomorkodhattunk. A véghajrá sem alakult sajnos jól, már 13 találattal is vezetett a Mosonmagyaróvár, s bár az utolsó percekben sikerült valamelyest csökkenteni a különbséget, a vendégek végül 40-30-as győzelemmel vitték el a két pontot Dunaújvárosból.

DKKA - Motherson Mosonmagyaróvári KC 30-40 (16-18)

DKKA: Bartulovic - Szalai 5, Poczetnyik 8, Nick 1, Weisheitel 2, Krupják-Molnár, Arany 2. Csere: Oguntoye (kapus), Farkas J. 7, Fodor 2, Horváth 3, Matucza, Kazai, Agócs 1, Lakatos, Farkas K. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.