Izgalmas hajrák Siófokon

spigott - 2023. március 24. 12:10

A DKKA U17-esei kikaptak, az országos döntőre hajtó U19-esek viszont az utolsó másodpercekben lőtt góllal mentettek pontot a Siófok elleni korosztályos bajnokin.

Kép: DKKA-archív

Siófokon folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U17-es és U19-es együttese szerdán délután.

A tabella negyedik helyén álló U17-es együttesre nehéz feladat várt a vele azonos pontszámmal álló hazaiak ellen, s bár az első negyed órát követően még egálra álltak a felek, 9-9 után sorozatban hét gólt szereztek a siófokiak, jelentősen elhúzva ezzel kézilabdázóinktól. A folytatásra sikerült ugyan rendezni a sorokat, de a félidei pihenőre így is a Balaton-parti egylet vonulhatott 19-14-es fórral. A térfélcsere után hosszú hajrát nyitottak Guricsné Horváth Beáta tanítványai, ám hiába jöttek fel többször is kettő találatra, ennél tovább nem jutottak, így a siófoki fiatalok 36-34-es sikerrel tartották otthon a pontokat, amivel megerősítették harmadik helyüket a tabellán, míg a mieink maradtak a negyedik pozícióban.

A második helyezett U19-es gárdára sem várt könnyű találkozó, s ezt bizonyította is a lejátszott hatvan perc, melynek eleje egyértelműen a házigazdák számára sikerült jobban. A siófokiak ugyanis hamar megléptek két-három góllal sőt, a 19. percben már 13-7-re vezettek. A szünetig ugyan sikerült valamelyest visszajönnie Zubai Gábor csapatának, de a pihenőhöz érve még mindig siófoki fórt mutatott az eredményjelző (16-14). A második felvonásban gyorsan sikerült egyenlítenie az akadémistáknak, majd a 41. percben már fiataljaink örülhettek minimális fórnak. A meccs hajrája változatos csatát hozott, melyben hol a mieink, hol a Siófok vezetett, s bár az utolsó percben a Siófok szerzett újra vezetést, Agócs öt másodperccel a lefújás előtt döntetlenre mentette a mérkőzést (26-26), így a mieink maradtak a bajnokság második helyén.

Eredmények, gólszerzőink

U17-es bajnokság, I. osztály, nyugat
Siófok KC - DKKA 36-34
(19-14)
Gólszerzőink: Fehér Luca 9, Megyeri Bodza 4, Badacsonyi Edina 3, Bruzsa Lili 3, Mikó Luca 3, Polányi Dóra 2, Takács Száva 2, Nagy Sára 2, Somogyi Aisa 2, Vas Kitti 1, Mózsi Villő 1, Kovári Laura 1, Egejuru Sára 1.

U19-es bajnokság, I. osztály, nyugat
Siófok KC - DKKA 26-26
(16-14)
Gólszerzőink: Balogh Dóra Anna 6, Agócs Alexandra 5, Gajdos Petra 4, Graffy Tamara 3, Dobos Hanna 2, Kövecses Lili 2, Kovács Flóra 2, Sztanó Kincső 1, Korozmán Mercédesz 1.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.