Könnyed siker Tatabányán

spigott - 2023. március 19. 7:30

Végig vezetve aratott nagyon sima, tízgólos győzelmet a Tatabánya vendégeként a DFVE női vízilabda csapata az OB I-es pontvadászat szombat esti forodulójában.

A sereghajtó Tatabánya vendégeként folytatta a bajnoki küzdelmeket a DFVE női vízilabda csapata ma délután öt órától, s a mieink célja nem lehetett ezúttal sem más, mint a győzelem magabiztos megszerzése.

Mihók Attila együttese ennek megfelelően is kezdett, már a 2. percben megszerezte a vezetést Mahieu találatával, ám a folytatás kissé nyögvenyelősen alakult, mert hiába a remek védekezés, támadásban is sok volt a pontatlanság a mieinknél. Garda révén azért még az első felvonásban sikerült megduplázni a fórt, majd a második negyed elején újból csapatkapitányunk volt eredményes, s miután Mucsy is bevette a hazai kaput, a 12. percben már 4-0-s dunaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző. A vendéglátók ekkor törték meg hosszú gólcsendjüket, ám vízilabdázóink újabb három találatot szerezve már a félidei szünetig eldöntötték a pontok sorsát (1-7).

Képek: DO-archív

A tetemes előny tudatában valamelyest csökkent a koncentráció a mieink védekezésében a félidei szünetet követően, így a házigazdák is egyre többször találtak utat a dunaújvárosi kapuig. Vízilabdázóinknak azonban ennek ellenére sem nagyon kellett izgulniuk, mert a harmadik felvonásban is három góllal szomorították vendéglátójukat, így a záró etap előtt tényleg már csak a DFVE győzelmének mértéke lehetett kérdéses (4-10). Az utolsó felvonás már semmi izgalmat nem hozott, a Mihók-csapat újra összekapta védekezését, s ezt a nyolc percet 5-1-re megnyerve aratott 15-5-ös sikert.

Tatabánya – DFVE 5-15 (0-2, 1-5, 3-3, 1-5)

DFVE: Aarts – Dobi 3, Mahieu 1, Szabó, Garda 4, Mucsy 1, Sümegi 3. Csere: Maczkó (kapus), Kardos D., Kardos L 1., Horváth 2, Somogyvári, Pál, Erdélyi. Vezetőedző: Mihók Attila.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.