Küzdelmes döntetlen Budaörsön

spigott - 2023. március 19. 7:59

Óriási csatában, a második félidőben ötgólos hátrányból felállva ért el értékes döntetlent a DKKA felnőtt együttese a Budaörs otthonában lejátszott bajnokin.

Hosszú ideje nem örülhetett már pontszerzésnek a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata a bajnokságban, ezért kézilabdázóink nagyon elszántan készültek a velük azonos pontszámmal álló Budaörs elleni idegenbeli találkozóra, szombaton este hat órától.

Ahogy várható volt, nagy elánnal kezdtek a csapatok, s bár az első négy percben már öt gólt is láthattak a drukkerek, a folytatásban igyekezett mindkét csapat lényegesen jobban odafigyelni a védekezésére (3-2). Egészen 6-6-ig fej fej mellett haladtak a felek, de elég volt pár hiba a támadások befejezésénél, s a hazaiak 9-6-re megléptek Rapatyi Tamás alakulatától. Tovább azonban nem nőtt a DKKA hátránya, mert nagyot küzdve megkezdték a felzárkózást kézilabdázóink, s bár a Budaörs igyekezett tartani fórját, Horváth, Farkas és Kazai góljainak köszönhetően a félidei szünetig sikerült egyenlíteni (13-13).

A második felvonást a hazaiak kezdték két góllal, s bár a mieink ott loholtak a nyomukban, a 40. perchez érve visszaállította háromfás előnyét a Budaörs (19-16). A küzdésre, akarásra továbbra sem lehetett panasz, de ez ekkor még nem volt elég ahhoz, hogy közelítsünk a vendéglátókhoz sőt, a 49. percben már 25-20-as budaörsi vezetést mutatott az eredményjelző.

Képek: DO-archív

Kézilabdázóink azonban ekkor sem, adták fel, óriási hajrát nyitva kezdték el ledolgozni hátrányukat, s bő hat perccel a meccs vége előtt időt kellett kérnie a hazaiaknak (27-24).

Ez sem törte meg azonban a mieink lendületét, a következő két gólt is akadémistáink szerezték, s mivel a védekezés nagyon összeállt, az utolsó percben már az egyenlítésért támadhattunk. A figura végül Szalaira jött ki, aki nem hibázott, s mivel a vendéglátók utolsó támadását is sikerült kivédekezni, így a rendkívül küzdelmet összecsapás végül 27-27-es döntetlennel ért véget. Sokat jelentett ez az egy pont együttesünknek, mely ezzel megtörte hosszú vereségsorozatát, így bizakodva várhatja az Érd elleni következő bajnokit.

Moyra-Budaörs Handball - DKKA 27-27 (13-13)

DKKA: Bartulovic – Szalai 4, Poczetnyik, Nick 1, Weisheitel, Krupják-Molnár, Arany 4. Csere: Oguntoye (kapus), Kazai 5, Horváth 6, Lakatos P., Farkas J. 7. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.