Nagy mulatság a Vasvári alapítványi bálján

Öcaline - 2023. április 19. 16:19

Kitűnő hangulat, jótét cél, az Európa-bajnokságon ezüstöt kiharcolt öregdiákot, Kovács Zsófiát ünneplő falrengető vastaps – minden szempontból emlékezetes volt a Vasvári iskola alapítványi forgataga.

Remek közösségi eseménynek ígérkezett a mulatság, amelynek  még múlt pénteken adott otthont a Campus Étterem – és be is váltotta a hozzá fűzött reményeket.

Mindenki boldog

Sok munka után megérdemelt szórakozás, így jellemezte az eseményt Gálosfai Tímea, a Vasvári Pál Általános Iskola igazgatója:
– Nagy örömünkre szolgál, hogy rengeteg szülő reagált a hívó szóra. Ez a bál egyfelől alkalom a jótékonyságra, hiszen a bevétel alapítványunk révén a diákok javát szolgálja, másrészt viszont kiváló lehetőség az önfeledt együttlétre is. A tanév során mindenki elsősorban a munkájára, a feladatira koncentrál – a pedagógusok is, a szülők is teszik a maguk dolgát, most viszont arra nyílik lehetőség, hogy oldottabb, kötetlenebb formában találkozzunk. 
Régi hagyományt elevenített fel a bállal „A Vasváris Gyermekekért" Alapítvány, hangsúlyozta mind köszöntőjében, mind a DSTV kamerája előtt Tóth Géza igazgató:
– Ez alapítványunk egyik legfontosabb közösségi eseménye, idén immár tizenhetedszerre szerveztük meg a jótékonysági bált. Nagyon fontos az iskola életében, igyekeztünk emlékezetes programmal kirukkolni. A bál remek alkalom a kikapcsolódásra, egymás megismerésére is – hiszen itt találkozik a közös munka és a szórakozás, a tanulás, oktatás-nevelés és a szórakozás, a tantermi világ és a Vasvárira szinte a kezdetek óta jellemző sport világa. 

Vastaps így is, úgy is 

Apropó, sport! A köszöntők során kitörő vastaps köszöntötte Kovács Zsófia tornászt – mint az esemény vendégeként megjelent Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester is hangsúlyozta, a Vasvári öregdiákja éppen az esemény napján szerzett értékes ezüstérmet a törökországi Európa-bajnokságon:
– Nagy örömmel tettem eleget a vasváris meghívásnak, személy szerint is büszke vagyok arra, hogy ilyen sikeres, eredményes intézmény működik a városban, ráadásul éppen az általam képviselt választókerületben. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy én is őszinte szívvel gratuláljak Zsófinak a remek eredményhez, és egykori iskolájának is a kiemelkedő munkáért, a remek eredményekért, amelyet az oktatás és a sport terén elértek.
A Kovács Zsófi kiugró teljesítményét köszöntő ováció nem volt egyedüli a sorban: a vendégek köszöntése után szintén kirobbanó tapsot érdemelt a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes remek összeállítása is. A műsort zsákbamacska és vacsora követte, majd az iskola pedagógusainak meglepetés-műsora is vastapsot kapott a bálozóktól. A tombolát remek hangulatú táncos mulatság követte – a szervezők még azok vigaszdíjára is gondoltak, akik a tombolán nem nyertek. És persze a végén következett a fogadkozásba csomagolt ígéret: jövőre újra, ugyanitt!

A rovat további hírei: Mozaik

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

A pécsi Zsolnay-negyed programjai

2024. máj. 03.

A családi kirándulások egyik népszerű célpontja Pécs, a Mecsek vadregényes tájai mellett azonban érdemes ellátogatni egy különleges helyszínre is. (X)

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

Koltai Róbert nálunk már családtagnak számít

2024. máj. 03.

A Sugárúti Fesztivál vendége volt Koltai Róbert, aki élettársával, Gaál Ildikóval színpadra állva önálló fellépéssel örvendeztette meg a Dunaújvárosi Estek közönségét. Az előadás ezúttal a Kultik Moziban volt, ahová nagyon sokan ültek be a színvonalas kikapcsolódás reményében. Így is történt!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

Küszöbön a Bringatúra – mindenkit várnak szombaton!

2024. máj. 03.

Immár a XXXVIII. Bringatúra nagy közös tekerésére várják a kétkerekűsöket május 4-én, szombaton. Mutatjuk a teljes programot, bónuszként az útlezárások tervével. Hajrá mindenki, itt a pontos menetrend!

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

Sugárúti Fesztivál: élményözön a Vasmű úton (galériával)

2024. máj. 02.

Csodás idő, színes kínálat, és minden képzeletet felülmúló tömeg: remek program kerekedett az idén immár harmadszorra rendezett Sugárúti Fesztiválból május 1-jén. Világ dunaújvárosiai, idesüssetek!

Rostisok Találkozója – már másodszor

Rostisok Találkozója – már másodszor

2024. máj. 02.

Legutóbb vészterhes apropóból úszott a hírfolyamba a Rosti iskola neve – ezúttal sokkal örömtelibb eseményről számolhatunk be: immár másodszor adott otthont az iskola árnyas udvara a Rostisok Találkozója című programnak.

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

Sugárúti Fesztivál: tömegvonzás a Vasmű úton (FRISSÍTETT galériával)

2024. máj. 01.

Most még csak a képek miatt jöttünk, drága böngészők és aranyos mindenki, minden képzeletet felülmúló sokadalom futott be délelőtt a Sugárúti Fesztiválra. Galériánk frissült, de a javallat változatlan: keresd magad sokadalomban! 

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

Sugárúti Fesztivál: itt az Ikarusok menetrendje

2024. ápr. 30.

Javában tartanak az előkészületek a Vasmű úti kavalkádra, még adósak voltunk a Béke, valamint a Római városrészből induló veterán Ikarus buszok menetrendjével – eddig!