Biztos Fradi-siker a DKKA ellen

spigott - 2023. május 13. 15:32

Hétgólos, 31-24-es győzelmet aratott a házigazda Ferencváros a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellen a két gárda ma délutáni bajnokiján.

Képek: DO-archív

A Ferencváros elleni fővárosi mérkőzéssel folytatta a bajnoki küzdelmeket akadémiánk felnőtt együttese ma délután kettő órától. Az összecsapásnak egyértelműen a zöldek voltak az esélyesei, ám a mieink bíztak abban, hogy fegyelmezett játékkal képesek lehetnek egy jó meccset játszani Európa egyik legjobb csapatával.

A házigazdák természetesen a siker reményében vágtak neki a meccsnek, méghozzá két gyors góllal, s bár Horváth gyorsan duplázott a túloldalon, az első tíz percben nem nagyon találtuk a fővárosi támadások ellenszerét, így a 12. percben már 6-3-ra vezetett a Fradi. A mieinktől Krupják-Molnár és Horváth szép góljainak örülhettünk, de a hazaiak továbbra is pontosabban játszottak, így hiába sikerült feljönni 7-5-re, mikor Cvijic és Stolle is bevette Bartulovic kapuját, muszáj volt időt kérnie Rapatyi Tamásnak (11-7). A rövid pauza sajnos nem törte meg a zöld-fehérek lendületét, így a 23. percben már hattal, 14-8-ra ment a Fradi, mely biztos előnyét a szünetig meg is őrizte (16-11).

A fordulást követően szűk öt percig sikerült viszonylag szorosan tartania a meccset együttesünknek, mely Matucza, Horváth és Kazai révén jött vissza többször is négy találatra, ám 22-18 után sorozatban három gólt szereztek Klujberék, így a 44. percben már 25-18-as hazai fórt mutatott az eredményjelző. A két gárda közti hét-nyolcgólos különbség a folytatásban sem nagyon változott, s bár a mieinktől Krupják-Molnár, Farkas és Horváth is szép gólokkal örvendeztette meg a szakvezetést, a Fradi magabiztosan tartotta előnyét, s végül 31-24-es győzelemmel tartotta otthon a bajnoki pontokat.

FTC-Rail Cargo Hungaria - DKKA 31-24 (16-11)
A DKKA gólszerzői: Horváth 7, Farkas 4, Krupják-Molnár 3, Matucza 2, Poczetnyik 2, Agócs 2, Fodor 1, Kazai 1, Weisheitel 1, Lakatos 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

Véget ért az ötödik forduló a Campusban

2024. máj. 21.

Kiegyenlített első félidő után sorozatban öt gólt lőve diadalmaskodott a Labdaérzék gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának legutóbbi fordulójában.

Végül biztos Kohász-siker

Végül biztos Kohász-siker

2024. máj. 21.

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

Kovács-Seres Hunor parádésan úszott Piombinóban

2024. máj. 20.

Remek versenyzéssel végzett a rendkívül erős mezőny huszadik helyén Kovács-Seres Hunor a nyíltvízi úszók Európa Kupájának első, olaszországi állomásán.

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

Az utolsó fordulóban dől el a DFC sorsa

2024. máj. 20.

Bő fél órát emberhátrányban játszva szenvedett 3-0-s vereséget az éllovas Szentlőrinc elleni bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.