Hogyan választhatod ki a legmegfelelőbb dohányzóasztalt?

doszerk - 2023. május 15. 9:03

A dohányzóasztal kiválasztása az egyik legfontosabb, de sokszor figyelmen kívül hagyott döntés a lakberendezéssel kapcsolatban, mivel gyakran központi helyet foglalnak el, és nagyon praktikus célt szolgálnak a nappaliban. (X)

Elvégre dohányzóasztal nélkül hová tennénk le kedvenc italainkat, miközben a kanapén elnyúlva olvasunk, vagy hova helyezhetnénk el a folyóiratokat, az aktuálisan olvasott könyveket, távirányítókat vagy a telefont? Egy dohányzóasztal vitathatatlanul a legtöbb karakterét adja egy nappalinak, a tulajdonosok személyiségét tükrözve. Sokféle anyag, típus és forma közül választhatunk, így nincs könnyű dolgunk, amikor erre kerül a sor, így fogadd rövid iránymutatásunkat és ötleteinket a legjobb dohányzóasztal kiválasztásához!

Ezeket vedd figyelembe a választásnál!

Egy kisasztalnak mind méreteiben, mind stílusában passzolnia kell a nappali szófájához. Meríts ihletet a Dublino Home változatos dohányzóasztal kínálatából, találd meg a stílusodnak, a nappali színeinek leginkább megfelelő darabot, és dobd fel vele az enteriőrt!

A dohányzóasztalnak arányos méretűnek kell lennie, legalább a kanapé hosszának felét kell elérnie, de nem lehet hosszabb, mint maga a kanapé. Magasságának nagyjából egyeznie kell a kanapé ülésmagasságával. Típusát a dívány formája, jellemzői határozzák meg. A hagyományos, 2-3 személyes kanapékhoz ovális vagy téglalap alakú dohányzóasztalt ajánlunk, ha viszont szekcionált vagy L-alakú kanapé uralja a nappalit, akkor kerek vagy négyzet alakút válassz!

Milyen tipikus dohányzóasztal formák közül választhatsz?

Az ovális dohányzóasztalok remekül egyensúlyoznak a forma és a funkció között, elősegítik a mozgást és bőséges helyet kínálnak tárolásra is, és mivel nincsenek éles sarkok, nagyszerűek lehetnek a gyerekeseknek.

A téglalap alakú dohányzóasztalok határozottan modernebbek, ráadásul ezek kínálják a legnagyobb felületet is.

Egy kerek dohányzóasztal tökéletes választás, ha időnként filmnézés közben a nassolásra, étkezésre is használnád, hiszen remekül körbeülhető.

A legpraktikusabb szögletes dohányzóasztalok szimmetrikus megjelenést kölcsönöznek a térnek. 
 
Valamennyi formájú dohányzóasztal esetében lehetőség nyílik az asztallap alatti extra tárolóhellyel ellátott darabot választani, helytakarékos vagy éppen dekoratív megoldásként pedig az egymásba tolható, több darabos kisasztalok lehetnek jók.

Milyen anyagból készüljön?

Dohányzóasztal bármiből készülhet, gyakoriak a laminált, a fa, az üveg, a márvány vagy a fém asztallappal, tálcával ellátott modellek. A választásnál a nappali stílusa, az általunk kedvelt anyagok, a formák, a használat módja lehet befolyásoló tényező.

Változatos darabokból válogathatunk, vagy dönthetünk úgy is, hogy elhagyjuk a klasszikus dohányzóasztalt, és erre a funkcióra egy egészen más bútordarabot, például egy ottomant használunk. De dönthetünk egy egyedi formájú kisasztal mellett is, a lényeg, hogy bútoraink és berendezési tárgyaink jól illeszkedjenek egymáshoz.

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

DSTV: már a nyári táborokra készülnek

2024. máj. 14.

A közeljövő érdekes sorozatárról szól a DSTV összeállítása. A nyár közeledtét még az időjárási prognózisoknál is pontosabban jelzi az MMK – az intézmény közössége már gőzerővel készül a nyári táborok tematikus heteire. Hangkép.

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

Jótékonysági gála – a közösség erejével (galériával)

2024. máj. 13.

Nagyszabású gálaműsort szervezett a katolikus plébánia: a közösségi kezdeményezés során a Krisztus Király Főtemplom tetejének javítására gyűjtöttek, az eseménynek a Bartók színházterme adott otthont múlt pénteken délután.

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

Nagy Ervin "hazai pályán" a Kultik Moziban

2024. máj. 13.

Könyvbemutató, közönségtalálkozó, és persze merész, csapongó időutazás a múltba, a jelenbe és – egy lehetséges – jövőbe is: Nagy Ervin színész vendégeskedett a Kultik Moziban még múlt hétfőn este.

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

Nyárias hétkezdet, gomolyos folytatás, csapadékos vég

2024. máj. 13.

Ragyogó napsütés ma és holnap, aztán változékony folytatás – ezt ígéri a következő hétre a DO időjárási szakértője. A hét vége kifejezetten csapadékos lehet. De nagyon kell az égi áldás!

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

DSTV: Koltai Róbert a Móriczban

2024. máj. 13.

Az idevágó összegzést már olvashatták, jöjjön ráadásként a DSTV összeállítása: a Móricz iskola jubileumi sorozatának vendégek Koltai Róbert színművész, rendező volt a napokban – máig élő, eleven emlékek sokaságát idézte föl a remek hangulatú beszélgetés során. Hangkép.

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

Kikapcsolódási körkép a DVG-vel

2024. máj. 11.

Vízparti napközis tábor, Balaton-parti üdülés, vagy csobbanás az élményfürdőben – csak néhány a DVG Zrt. kínálta kikapcsolódási lehetőségek közül. A jó idő közeleg, így már most érdemes szemezgetni összeállításunkból, hogy hol is hűsölhetnek majd a gyermekek, felnőttek egyaránt.

DSTV: benépesült a pumpapálya

DSTV: benépesült a pumpapálya

2024. máj. 11.

A 38. Bringatúra után sem ért véget a kétkerekűs programok sora a városban, derül ki a DSTV összegzéséből. A pumpapályán várták a szervezők azokat a kerékpárosokat múlt szombaton délután, akik tekerés nélkül akarták próbára tenni ügyességüket. Hangkép.