Közel volt a bravúr

spigott - 2023. május 30. 12:30

Nagyot küzdött a dobogós ellen, ám végül egygólos, 23-22-es vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Kép: DKKA-archív

A második helyezett Mohács elleni hazai összecsapással fejezte be az NB II-es felnőtt bajnokság idei küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U22-es csapata pénteken délután. Bár a találkozónak a vendégek voltak az esélyesei, fiataljaink nagyon jól álltak bele a meccsbe, s az első felvonás derekáig rendre náluk volt az előny. A mohácsiak kapaszkodtak becsülettel, a 19. percben egalizáltak (8-8), majd a vezetést is magukhoz ragadták, ám Zubai Gábor együttese sem hagyta magát, gyorsan fordított, s a félidei pihenőre 12-11-es vezetéssel vonulhatott.

A térfélcserét követően hullámzó játékot láthattak azok, akik kilátogattak a Dunaújvárosi Sportcsarnokba, mert előbb a mieink húztak el hárommal, majd (17-14), majd a Mohács lépett el kettővel (17-19). A Zubai-gárda persze nem adta fel a küzdelmet, óriásit hajrázva érte utol ellenfelét, s Graffy találata után már 22-20-ra vezetett az 56. percben. A vendégek azonban innen is visszajöttek, az 58. percben egyenlítettek, majd egy újabb kivédekezett támadás után bevitték a győztes találatot, s végül 23-22-es sikerrel biztosították be második helyüket a bajnokságban, míg a DKKA fiataljai a nyolcadik pozícióban fejezték be az NB II-es pontvadászat idei küzdelmeit.

DKKA U22 – Mohácsi TE 22-23 (12-11)
A DKKA gólszerzői: Gajdos Petra 6, Marik Dalma 4, Graffy Tamara 4, Sztanó Kincső 3, Varjas Lara 2, Kövecses Lili 1, Varga Viktória 1, Kovács Flóra 1.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.