Közel volt a dobogó a fináléban

spigott - 2023. június 5. 12:10

Az elődöntőben kettő, a bronzmeccsen egyetlen góllal szenvedett vereséget a DKKA U19-es leány kézilabda csapata a korosztályos bajnokság négyes döntőjében.

Kép: DKKA-archív

Szigetszentmiklóson rendezték meg a női kézilabdázói U19-es bajnoki korosztályának négyes döntőjét, melyen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia fiataljai is kiharcolták helyüket azzal, hogy a második helyen végeztek az alapszakasz nyugati csoportjában.

Zubai Gábor alakulata a keleti csoportban első Ferencváros ellen lépett pályára sorozat pénteki elődöntőjében, s remek kezdésének köszönhetően a 17. percben már három góllal vezetett az esélyesebbnek tartott zöld-fehérekkel szemben. A játékrész hajrája azonban a fővárosiak számára alakult jobban, 9-7-es dunaújvárosi vezetés után egy 5-0-s sorozattal fordított a Fradi, mely a szünetre 13-10-es fórral vonulhatott. A térfélcsere után már négy is volt a zöldek előnye, ám fiataljaink nem adták fel a küzdelmet, a 40. percben utolérték ellenfelüket sőt, a vezetést is magukhoz ragadták (21-20). A véghajrában azonban jobban koncentráltak a fővárosiak, s végül 29-27-es sikerrel jutottak be a fináléba.

A mieink így harmadik helyért folytatták a küzdelmeket, méghozzá a Debrecen ellen, s bár itt is jól kezdtek, a Loki fiataljai fokozatosan tudták növelni 10. percben megszerzett előnyüket, s az első félidő végén már 15-11-re vezettek. A 40. percig úgy tűnt, nem lesznek izgalmak a véghajrában, de 21-15-ös debreceni előny után nagy hajrába kezdtek kézilabdázóink, akik többször feljöttek egyetlen találatra, ám egyenlíteniük sajnos nem sikerült, így a Debrecen végül 28-27-es sikerrel szerezték meg a bajnoki bronzérmet. Az aranyérmet végül a NEKA gárdája nyerte meg, mely a fináléban 26-21-re legyőzte a Ferencvárost.

U19-es bajnokság négyes döntő

Elődöntők
DKKA – FTC 27-29 (10-13)
DVSC – NEKA 22-31 (10-12)

Bronzmérkőzés
DKKA – DVSC 27-28 (11-15)

Döntő
NEKA – FTC 26-21 (14-11)

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.