Újra csobbanhatunk Dunaújvárosban

doszerk - 2023. június 3. 11:30

A forró nyarak legkedveltebb helyei a strandok, idén sem kell átlépni a városhatárt, ha csobbanni vágyunk; június közepétől várja a látogatókat az élményfürdő és a Szabadstrand.

A tavalyi energiaár-robbanás következtében számtalan intézmény és létesítmény került bajba, nem voltak kivételek a sportlétesítmények, uszodák, fürdők sem. A legtöbb fenntartó úgy döntött, hogy határozatlan ideig bezár, mivel nem tudta fizetni a megemelkedett rezsiköltségeket. Nyíregyházán, Kiskunfélegyházán, Szerencsen például nem is nyitnak ki a fürdők, máshol pedig tavasz végére, nyár elejére tolták el az újranyitást. 

A cél a hűsölés

Több várossal ellentétben Dunaújvárosban nem kell fürdőzési lehetőség nélkül töltenünk a nyarat: június 15-én a Szalki-szigeten megnyílik a Szabadstrand, június 16-tól pedig már az élményfürdő is fogadja majd a látogatókat. Ezeket idén is a DVG Zrt. üzemelteti, hangsúlyozta Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester:
– Nem volt kérdés, hogy idén is szeretnénk megnyitni az élményfürdőt, inkább a mikéntjét kellett alaposan körbejárnunk. A megemelkedett energiaárak mellett fenntarthatatlan lenne a létesítmény, ha nem racionalizálnánk a működést. A cél az, hogy a nyári hőségben hűsölni tudjanak a vendégek, ezért ezen nem spórolunk. Viszont a Római fürdő, a szauna és a beltéri csúszdamedence idén nyáron nem nyit ki. 

A lehető legnagyobb kapacitással

Tíz másik külső és belső medence azonban a látogatók rendelkezésére áll majd, a fürdő vízfelületének 80 százaléka továbbra is üzemel.  A nyitásig minden szükséges karbantartásra sor kerül a DVG Zrt. munkatársainak köszönhetően, zajlik a csúszdák javítása, a csempék cseréje és a szakemberek az élményelemek optimalizálásán is dolgoznak. 
A napozni vágyóknak pedig jó hír, hogy idén már 800 négyzetméter füves terület áll rendelkezésre egy kis D-vitamin gyűjtésre. 

Változatlan áron

További jó a hír a dunaújvárosiaknak, hogy bár a jegyárak emelkedtek, a dunaújvárosi lakcímmel rendelkezők a tavalyi, tehát változatlan jegyáron látogathatják az élményfürdőt. A Szabadstrand pedig – nevéből adódóan – továbbra is ingyenes látogatható. Utóbbin természetesen idén is vízimentő, továbbá a gyerekeknek elkerített pancsolórész biztosítja a biztonságos fürdőzést.
Sok szeretettel várja a látogatókat az Aquantis Élményfürdő és a Szabadstrand – június derekától minden nap 10 és 20 óra között!

DMJV Önkormányzata
(Archív fotók: Végh Zoltán)

 

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)