Miért jobb megoldás a hagyományos asztali só helyett a parajdi és a Himalája só?

doszerk - 2023. július 12. 15:06

A kézzel bányászott és aprított parajdi só mentes mindenféle adalékanyagtól és környezeti szennyeződéstől. Nem vonják ki belőle a természetes iszapot, ami egyedülálló olajkivonatot tartalmaz, gyakorlatilag küllemében ez különbözteti meg a többi sótól. (X)

Milyen betegségek esetén ajánlott a Soapcenter egészséges termékek kínálatában kapható parajdi só? A parajdi só csodálatos hatásait nemcsak az egészségünk védelmében tudjuk felhasználni, hanem a szépség természetes módon történő megőrzésében is segít. 

Mire ajánlott a parajdi só? Melyek a jótékony hatásai?

– Különböző bőrbetegségekre
Ápolja és védi a bőrt. Ekcéma, mitesszeres, pattanásos bőr esetén javasolt, és kiváló fertőtlenítő, mivel vírus- és baktériumölő hatása is ismert. Intenzív a bőrradírozó hatása is, segítségével leválnak az elhalt hámsejtek a bőr felszínéről.
– Anyagcsere zavarokra 
– Mozgásszervi rendellenességekre
– Hatékony a köszvény és az ízületi gyulladások ellen. 
– A stressz csökkentésére
– Az érzelmi és lélektani zavarok kezelésében is hatásos lehet. 
– Légúti betegségekre 
– Tisztítja a tüdőt és a hörgőket, segít a lerakódások felszakításában. 
– Allergiára
– A parajdi sót a nyelvre téve megállíthatjuk a száraz köhögést.
– Száj- és fogápolásra
– Alvászavarok megszüntetésére
– Salaktalanításra, méregtelenítésre
– Erősíti a csontokat.
– Védi a sejteket az elsorvadástól, különösen az agysejteket. 

Ezenkívül is számos nyavalyára nyújthat eredményes megoldást Erdély kincse, a parajdi só, de fontos, hogy járjunk utána az ellenjavallatoknak is.

A Himalája só

A só nemcsak ételízesítő, ennél sokkal nagyobb jelentőséggel bír az emberek életében. Az emberi szervezet is vízből és sóból áll. A magzatvíz is egy 1%-os sóoldat, ami megegyezik az Ősóceán sókoncentrációjával. Só nélkül gyakorlatilag egyetlen gondolatra sem lenne képes az emberi agy. 

A természetben előforduló sókban különböző minőségű és mennyiségű ásványi anyagok vannak. A parajdi só 84-féle ásványi anyagot tartalmaz, aminek köszönhetően a világ egyik legjobb minőségű sója. 

A pakisztáni bányákból származik a rózsás színéről könnyen felismerhető Himalája só, amit szintén kézi fejtéssel bányásznak és nem tartalmaz hozzáadott anyagokat. Segít a szervezet pH-értékének egyensúlyban tartásában, jótékony hatással van a vérnyomásra, segíti az emésztést, kiegészíti az asztma kezelését, nyugtató és számos egészségmegőrző hatása van. 

Parajdi vagy Himalája só?

Mindkét sóban megtalálhatók azok az értékes ásványi anyagok, amelyek a konyhasóban nem. Mind a kettőről elmondható, hogy nagyon kedvező az élettani hatása, rengeteg betegség megelőzésében és az egészség helyreállításában is szerepet játszanak. 

A különbség alapvetően a származási helyen kívül abban van, hogy mindkettő típusnak más a színe. A Himalája só barátságosabb színű, a parajdi a lerakódott iszapnak köszönhetően szürkés. Bármelyiket választjuk a mindennapi felhasználásra, mindenképpen jól járunk vele. 
 

A rovat további hírei: Mozaik

Hőség és égiháborúk – egész héten

Hőség és égiháborúk – egész héten

2024. jún. 24.

Sok-sok napsütés, záporokkal, heves zivatarokkal tarkítva – nyárias, de meteorológiai szempontból igencsak mozgalmas időszakot ígér a DO szakértője. A legdurvább égiháború szerdán lehet – felhőszakadással, jégesővel.

Hideghívással az értékesítési célokért

Hideghívással az értékesítési célokért

2024. jún. 24.

Könnyebb olyan cégvezetőt találni, aki csalódott a hideghívásban, mint olyat, akit meggyőzött. Utóbbiak minden bizonnyal ki is aknázták a lehetőségeket, új piacokat nyitottak és bővítették ügyfélkörüket. Utánajártunk, miért lehetnek eltérőek a tapasztalatok. (X)

Mire jó az impulzusrelé?

Mire jó az impulzusrelé?

2024. jún. 23.

Az impulzusrelé egy laikusok által kevésbé ismert elektromos eszköz, annak ellenére, hogy nagyon sokan használják, tudtukon kívül is. Fő funkciója, hogy az áramkört bizonyos időre bekapcsolja impulzusok segítségével, azaz tulajdonképpen egy kapcsolófajtaként tekinthetünk rá, ami ideiglenesen bekapcsol egy gépet vagy egy elektromos rendszert, majd egy adott idő elteltével visszaállítja a korábbi állapotába (adott esetben kikapcsolja). (X)

DSTV: irány a cirkusz!

DSTV: irány a cirkusz!

2024. jún. 22.

Különleges kínálattal csalogatja a közönséget a Magyar Donnert Nagycirkusz, derül ki a DSTV összegzéséből. A csapat érkezéséről márt beszámoltunk, most Donnert Elisabeth mesél a repertoárról – és persze a cirkusz kalandos életéről is! Hangkép.

Resti Családi Napok: műsorváltozás, programbővülés

Resti Családi Napok: műsorváltozás, programbővülés

2024. jún. 21.

A közelmúltban már posztoltuk a szombaton és vasárnap esedékes programözön kínálatát – az alábbiakban némi kiegészítés következik.

Mik azok a hordozható erőművek, és miért hasznos, ha nekünk is van ilyen készülékünk?

Mik azok a hordozható erőművek, és miért hasznos, ha nekünk is van ilyen készülékünk?

2024. jún. 21.

Energiára gyakorlatilag állandóan szükségünk van. Pedig akadnak olyan helyzetek, amikor nem áll a rendelkezésünkre közvetlenül elérhető áramforrás. Mit tehetünk ilyenkor? A válasz a hordozható erőművekben rejlik. (X)

Garázsvásár Újtelepen: csúcsrajátatások (galériával)

Garázsvásár Újtelepen: csúcsrajátatások (galériával)

2024. jún. 20.

Mind az árusító pontok, mind az érdeklődők, vásárlók számát tekintve rekordot döntött a Garázsvásár sokadalma múlt szombaton. Infópont segített, fogatos taxi szállított, pazar felhozatal csalogatott, véradás körített – remek közösségi program kerekedett!