Hosszabításos búcsú a kupától

spigott - 2023. augusztus 6. 15:00

A ráadás utolsó perceiben kapott góllal szenvedett 1-0-s vereséget a Kaposvár elleni kupameccsen a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Kép forrása: Kaposvári Rákóczi FC

A szintén NB III-as Kaposvár otthonában kezdte meg a MOL Magyar Kupa küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata, szombaton délután fél öttől, s Dobos Barna vezetőedző több fiatalnak is lehetőséget adott a bizonyításra, így először volt kezdő az idei szezonban Gál Benedek, Vagyóczki Dávid, illetve Hompót Lóránt is.

Az első felvonás kiegyenlített játékot hozott, a mieink nagyon stabilan védekeztek, így hiába tudtak egy-egy alkalommal elfutni a szélen a vendéglátók, esélyük sem volt arra, hogy helyzetet alakítsanak ki a dunaújvárosi kapu előtt. A fegyelmezett védekezésből hol hosszú indításokkal, hol passzjátékkal igyekeztek zavart ejteni labdarúgóink a kaposvári kapu előtt, s bár akadtak kisebb lehetőségeik, komoly ziccert ők sem tudtak kialakítani, így az első felvonás végén gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

A második felvonásra valamivel nagyobb lendülettel jöttek ki a házigazdák, s a 60. percben már Hompót Lórántnak is játékba kellett avatkoznia ahhoz, hogy megóvja kapuját a góltól. A 70. percben újra a fiatal dunaújvárosi hálóőr védett nagyot, majd négy perccel később újra ő volt a főszereplő, miután egy közeli fejest tolt a kapu fölé. A véghajrára beszorult együttesünk, de gól továbbra sem született, így jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

A ráadás már kiegyenlített, óvatosabb játékot hozott, egyik gárda sem kockáztatott feleslegesen, így nem nagyon forogtak veszélyben a kapuk. A mérkőzés azonban így is eldőlt a ráadásban, mert a 116. percben Babinszky jól eltalált lövése már kifogott Hompót kapuson, így a Kaposvár végül 1-0-s sikerrel jutott be a sorozat következő fordulójába.

Kaposvári Rákóczi FC – Dunaújváros FC 1-0 (0-0, 0-0, 0-0)
Gólszerző: Babinszky a 116. percben

Dunaújváros FC: Hompót L. – Vajda R., Szepessy, Horváth M., Stampfel – Vagyóczki, Hompót D. (Puskás, a 65. percben) – Patkós (Klauz, a szünetben), Tapiska (Marlen, a 65. percben), Gál B. (Ságodi, a 91. percben) – Bata. Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.