Újpesti öröm a szétlövés után

spigott - 2023. augusztus 20. 7:30

Kétgólos hátrányból felállt, s végül büntetőlövések után szenvedett 3-2-es vereséget első nyári edzőmeccsén a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Újpest otthonában.

Kép: DAB-archív

Első nyári edzőmeccsét játszotta a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely szombaton délután öttől az Újpest otthonában vendégszerepelt. A találkozó nyitó húsz perces változatos küzdelmet hozott, s bár az iramra nem lehetett panasz, azért nagyon lehetett látni, hogy mindkét csapatnak ez az első edzőmeccse, mert a korong azért sokat dadogott az ütőkön.

Ezzel együtt akadtak lehetőségek, a mieink kapuvasig is eljutottak, de az első gólt a hazaiak szerezték, s egy emberfórt mindössze tizenöt másodperc alatt kihasználva megszerezték a vezetést az 14. percben. A gól után igyekezett váltani együttesünk, de egy eladott korongból kontráztak a lilák, s két perccel vezető góljuk után újra mattolták Kovács kapust (2-0). A harmadik hajrájában kettős emberfórban támadhattak a szépítésért Acélbikáink, de lövésig sem nagyon jutottak, így a szünetig nem változott az eredmény.

A második felvonást nagyobb tempóban kezdték hokisaink, ám az újpestiek sem akartak lemaradni, így élvezetes, de hullámzó játékot láthattak azok, akik kilátogattak a meccsre. Mindkét csapat előtt több ziccer adódott, a hazaiak és a mieink is eljutottak egy-egy kapuvasig, de újabb találat egészen a harmad utolsó percéig nem született. Ekkor újra emberfórba került együttesünk, mely Dostálek "beleérős" találatával megfelezte hátrányát (2-1).

A harmadik húsz perc elején nagyon beszorította ellenfelét a DAB, de a lilák jól blokkoltak, majd nem sokkal később már a dunaújvárosi védelemnek volt több feladata. Az 50. percben kihagyott az UTE védelme is, ezt Svars használta ki szemfülesen, s egy szép góllal egyenlíteni tudott (2-2). A hátralévő időben mindkét gárda eldönthette volna a találkozót, ám a kapusok és a csatárok párharcait rendre előbbiek nyerték, így 2-2-es döntetlennel ért véget a rendes játékidő.

Mely után nem hosszabbítás, hanem rávezetések döntötték el a meccset, s a büntetőlövésekben végül a lila-fehérek voltak pontosabbak, mert hét próbálkozásukból ők hármat belőttek, míg a mieink csak kétszer céloztak pontosan (Hadzinikolic, Somogyi), így végül az UTE örülhetett a 3-2-es sikernek.

UTE – DAB 3-2 (2-0, 0-1, 0-1, 1-0) – büntetőlövések után

DAB: Kovács (Tóth) – Moore, Maarnela, Somogyi, Nemes, Szalma – Varga, Léránt, Hadzinikolic, Sillanpää, Dostálek – Svars, Ahonen, Elomaa, Koskinen, Dézsi – Sysak, Belicenka, Szabó, Pinczés, Strenk. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

2024. jún. 17.

Közel ötven dobogós helyezéssel zárták a Fabó Éva Sportuszodában megrendezett Intercisa Kupa első fordulóját a DKSE tehetséges úszói.

Bajnokot avattak a Campusban is

Bajnokot avattak a Campusban is

2024. jún. 17.

Magabiztos sikerrel biztosította be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának bajnoki címét a Fejó-Therm együttese.

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

2024. jún. 16.

Óriási csatában ért el negyedik helyezést a szegedi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában.

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.