A hajrát nem bírta a DAB

spigott - 2023. szeptember 21. 7:30

Hiába vezetett még öt perccel a lefújás előtt, kétgólos vereséget szenvedett a FEHA19 elleni székesfehérvári edzőmeccsen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Kép: DAB-archív

Újra idegenben, az idei szezonra jelentősen megerősített FEHA19 Erste Ligás csapata ellen folytatta felkészülési meccsei sorozatát a Dunaújvárosi Acélbikák gárdája, szerdán délután öt órától.
A mieinknél továbbra sem játszhatott Dostalek és Sillanpää, a kapuban ezúttal Kovács kapott szerepet, akit igen hamar felavattak a házigazdák Dobos révén. Gyorsan jött rá szerencsére a válasz Elomaa jóvoltából, ám a folytatás inkább küzdelmes, mint színvonalas csatát hozott. Ebben a Bikáknak volt valamivel több lehetőségük, ám az első szünetre így is 1-1-es állással vonultak a felek.

A második etapot a mieink kezdték jobban, s még fél perc sem telt el a játékból, mikor Elomaa duplázni tudott (1-2). A harmadból hátralévő időben mindkét gárda többször gyakorolhatta az emberelőnyös játékot, illetve a védekezést, ám újabb találatot sem a hazaiak, sem a mieink nem tudtak szerezni.

A harmadik húsz perc hozta a legfordulatosabb csatát, de nem pont úgy, ahogy szerettük volna, mert a hazaiak egy távoli lövéssel és egy a hátsó palánkról és Kovács hátáról bepattanó góllal fordítottak (3-2). Somogyi gyorsan egalizált, majd nem sokkal később újra eredményes volt, s egészen az 55. percig 4-3-as fórnak örülhettünk. A véghajrában viszont valami nagyon félrement, két teljesen felesleges kiállításból újabb két gólt lőtt a házigazda, mely közben egy méretes védelmi hibát is kihasznált, így végül 6-4-re nyerte meg a találkozót.
A két csapat pénteken este hattól újra összeméri egymással erejét, ezúttal már Dunaújvárosban.

FEHA 19 – DAB 6-4 (1-1, 0-1, 5-2)

DAB: Kovács - Varga, Maarnela, Somogyi 2, Lorraine, Elomaa 2 – Svars, Ahonen, Hadzinikolic, Koskinen, Dézsi – Moore, Sziszak, Szalma, Nemes, Pinczés – Léránt, Bánki, Atamancsuk, Strenk, Mihalevics. Vezetőedző: Niko Eronen.

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.