Győztes nyitány az NB II-ben

spigott - 2023. szeptember 12. 17:30

Remek második félidei játékának köszönhetően aratott kétgólos győzelmet a pécsi fiatalok ellen a DKKA U21-es csapata az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban vágott neki az NB II-es felnőtt bajnokságnak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a mögöttünk hagyott hétvégén.

Zubai Gábor együttese a PTE PEAC elleni összecsapáson igyekezett megszerezni a két bajnoki pontot, ám az első felvonás nem pont úgy alakult, ahogy azt fiataljaink elképzelték. a pécsiek ugyanis nemcsak tartották a lépést a mieinkkel, hanem az első felvonás derekához érve a vezetést is magukhoz tudták ragadni (9-10). Az akadémisták védekezése nem igazán működött ekkor, s ezt ki is használták a vendégek, akik a félidő hajrájában tovább növelték fórjukat, s 18-15-ös előnnyel vonultak a pihenőre.

Képek forrása: DKKA

A második etapban lényegesen jobban őrizte kapuját együttesünk, mely támadásban is egyre többször jutott át a pécsi falon, így tizenkét perc elteltével végre ismét egyenlőt mutatott az eredményjelző (23-23). A vezetést azonban csak újabb tíz perc elteltével tudta magához ragadni együttesünk, mely a véghajrában megőrizte minimális fórját sőt, az utolsó másodpercekben szerzett gólnak köszönhetően végül 32-30-as győzelemmel tartotta itthon a bajnoki pontokat.

DKKA U21 – PTE PEAC U21 32-30 (15-18)
A DKKA gólszerzői: Mikó Luca 7, Badacsonyi Edina 5, Maurer Lili 4, Bruzsa Lili 3, Egejuru Sára 3, Deli Anna 2, Csökmei Réka 2, Dobos Hanna 1, Polányi Dóra 1, Borhy Sára 1, Vas Kitti 1, Fehér Luca 1, Kovári Laura 1.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.