Kovács-Seres Hunor ezüstérmes Korfun

spigott - 2023. szeptember 29. 18:02

Nagy küzdelemben szerezte meg a junior nyíltvízi Európa-bajnokság második helyét hét és fél kilométeren Kovács-Seres Hunor, a DKSE tehetséges versenyzője.

Kép: DO-archív

Korfu szigetén rendezik meg a LEN Junior Nyíltvízi Európa-bajnokságot szeptember 29. és október 1-je között, s a megméretésnek igen jó esélyekkel vágott neki a DKSE tehetsége, Kovács-Seres Hunor is, aki tavaly ifjúsági világbajnoki címet nyert a 7.5 kilométeres távon.

Hunor ma délután vágott neki a hét és fél kilométeres távnak, ám ezúttal nem tudott úgy meglépni ellenfeleitől, mint tette azt egy éve sőt, az első 1500 méteres kör végén az ötödik helyen állt a negyvenegy úszót felvonultató mezőnyben. A második körben láthatóan erősített a DKSE versenyzője, aki ekkor már a mezőny élére tudott állni, s féltávhoz közeledve már három másodperc előnnyel vezetett. A harmadik kör végére azonban utolérte őt a lengyel Kapala, aki hat kilométer után két másodperccel vezetett versenyzőnk előtt, s bár Hunor kiadott magából mindent az utolsó körben is, a lengyel fiút nem tudta befogni, így Bartosz Kapala végül 1:24:45 másodperces idővel szerezte meg az Európa-bajnoki címet, míg Kovács-Seres Hunor 1:24:49 másodperccel a második helyen végzett, mindössze egyetlen tizeddel megelőzve a végül bronzérmes német Arne Schubertet.

A junior Európa-bajnokság férfi dobogósai (7.5 km)
1. Bartosz Kapala 1:24:45.5
2. Kovács-Seres Hunor 1:24:49.8
3. Arne Schubert 1:24.49.9

A rovat további hírei: Sport

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.