Megyei rangadó előtt a Kohász

spigott - 2023. szeptember 8. 17:30

Tanulna a Ferencváros ellen elkövetett hibákból, s az Alba FKC ellen már megszerezné első győzelmét a bajnokságban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Kép: DO-archív

Nem pont úgy alakult a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének első bajnoki mérkőzése, ahogy azt a gárda szakvezetés, játékosai és drukkerei remélték, hiszen a mieink komoly, huszonhárom gólos vereségbe futottak bele a Ferencváros otthonában. Sok idő nem volt azonban a sebek nyalogatására, gyorsan le kellett vonni a következtetéseket, s a hét elején meg kellett kezdeni a felkészülést a csapatra váró újabb feladatra, mely igen pikánsnak ígérkezik, ugyanis a megyei rivális Alba Fehérvár KC látogat a Dunaújvárosi Sportcsarnokba, szombaton délután öt órától.

A fehérváriak hazai pályán vágtak neki az idei szezonnak, ám a nyitány számukra sem hozott pontot, pontokat, ugyanis a Debrecen hétgólos félidei vezetést követően simán, 31-23-ra győzte le az Alba kéziseit. Két, javítani vágyó együttes találkozik tehát szombaton délután a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, s mint azt akadémistáink szakvezetője, Rapatyi Tamás elmondta, a remélt sikerhez pontosabban kell játszania együttesünknek.

– A Fradi elleni mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, s bár tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, ennek ellenére a védekezésünk nem állt össze, s a támadójátékunk is nagyon döcögős volt. Pozitívum volt, hogy utóbbi normalizálódott a második félidőre, ott elsősorban a helyzetkihasználással gyűlt meg a bajunk. Az első félidőben átszaladt rajtunk a Fradi, de a másodikban azért volt tartásunk, küzdöttünk, erre lehet építeni. Szokták mondani, hogy az ilyen meccseket el kell felejteni, de én nem így érzem, igenis tanulnunk kell belőle, hogy fel tudjuk venni azt a sebességet, ami szükséges akár egy Ferencváros ellen is. A fehérváriak ellen szeretnénk abban a nagyobb tempóban játszani, amit a Fradi kikényszerített belőlünk, nyilván kevesebb hibával, pontosabban, hogy hazai környezetben meg tudjuk szerezni a két pontot.

A rovat további hírei: Sport

Vereséggel kezdtek a magyarok

Vereséggel kezdtek a magyarok

2024. júl. 27.

Végig futott az eredmény után, s bár többször is egalizált, végül 10-8-as vereséget szenvedett női vízilabda válogatottunk a hollandok ellen az olimpiai torna első találkozóján.

Egyéni csúcsok és döntős helyek

Egyéni csúcsok és döntős helyek

2024. júl. 27.

Az országos serdülő bajnokságon is igyekeztek kihozni magukból a maximumot a DKSE tehetséges úszói.

Kovács Zsófia nem indul az olimpián

Kovács Zsófia nem indul az olimpián

2024. júl. 26.

Sajnos nem vehet részt a párizsi ötkarikás játékokon a csütörtöki pódiumedzésen megsérült Kovács Zsófia.

Párizs 2024 - Vereség a franciáktól a nyitányon a női kézilabdázóknál

Párizs 2024 - Vereség a franciáktól a nyitányon a női kézilabdázóknál

2024. júl. 25.

A magyar válogatott 31-28-ra kikapott a címvédő és világbajnok franciáktól csütörtökön a párizsi olimpia női kézilabdatornájának első fordulójában.

DSTV: Klujber Katrin izgatottan várja a kezdést

DSTV: Klujber Katrin izgatottan várja a kezdést

2024. júl. 25.

Örömteli esemény, hogy vasárnapra is jutott egy olimpikon köszöntés – a dunaújvárosi születésű Klujber Katrin a magyar női kézilabda válogatott tagjaként utazik az olimpiára. Az egykori DKKA játékos jelenleg az FTC színeiben játszik, izgatottan várja az ötkarikás játékokat. Hangkép.

A fővárosban kezd a Kohász

A fővárosban kezd a Kohász

2024. júl. 25.

Idegenben kezdi és idegenben is fejezi be a 2024/2025-ös bajnoki szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

DSTV: Párizsra figyelve

DSTV: Párizsra figyelve

2024. júl. 24.

Szombat délelőtt a csónakháznál folytatódott az olimpiai köszöntések sora – a dunaújvárosi Hajdu Jonatán párosban Adolf Balázzsal utazik majd az ötkarikás játékokra. Az esemény részeként a szakosztály és a DKSE vezetése kérdezte a sportolót és az edzőket az elvégzett munkáról, a felkészülésről, s persze az olimpiai reményeikről. Hangkép.