Szép győzelem a megyei rivális ellen

spigott - 2023. szeptember 10. 11:00

Remekül kezdett, majd óriásit küzdött, s végül megérdemelten tartotta itthon a bajnoki pontokat a DKKA felnőtt csapata az Alba FKC elleni megyei rangadón.

Hazai környezetben, az Alba FKC elleni megyei rangadóval folytatta a bajnoki küzdelmeket akadémiánk felnőtt együttese, szombaton délután öt órától. Mivel mindkét gárda vereséggel kezdte a bajnokságot, igen fontos volt a csapatok számára a találkozó, melyet a mieink kezdtek sokkal jobban, s bő három perc elteltével már 4-1-re vezettek. Jött is azonnal a fehérvári időkérés, ám ez sem lassította le kézilabdázóinkat, akik Horváth Petra és Anna góljaival növelték tovább fórjukat (6-1).

Idővel persze a fehérváriak is egyre többször találták meg az utat a hazai kapuig, ám izgulnunk ennek ellenére sem kellett ekkor, mert támadásban remekül játszott együttesünk, mely Trawczynska, Csáki és Horváth Anna pontos lövéseivel tartotta fórját sőt, mikor Paróczy is betalált, már 14-7-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző a 19. percben. A vendégek azonban nem adták fel, s elég volt egy kisebb megtorpanás a mieinktől, s négy gólra csökkentették hátrányukat, majd 17-12 után egy 3-0-s sorozattal sajnos teljesen nyílttá tették a folytatást (17-15).

Végh Zoltán felvételei

A térfélcsere után a vendégek kezdtek góllal, s bár úgy tűnt, hogy sikerül ismét ellépni az Albától, hiába vezettünk 21-18-ra, egy újabb 0-3-as szakasz után sajnos egyenlített a megyei rivális a 38. percben (21-21). ekkor új meccs kezdődött, s bár olykor akadozott a gépezet, a küzdeni tudásra nem lehetett panasza a hazai drukkereknek. Erre szükség is volt, mert a fehérváriak kétszer is magukhoz ragadták a vezetést, de Trawczynska keze nem remegett meg, s újra visszavette az előnyt együttesünknek (29-28). A meccs hajrája hatalmas izgalmakat hozott, mert a fehérváriak többször is egalizáltak, ám 31-31 után Szalai duplájával sikerült végre "meglépni" kettővel, s mivel az előny kitartott az utolsó két percben is, így együttesünk végül 35-33-as győzelemmel tartotta itthon a nagyon fontos bajnoki pontokat.

DKKA – Alba Fehérvár KC 35-33 (17-15)

DKKA: Wéninger – Horváth A. 2, Trawczynska 9, Szalai 6, Paróczy 1, Horváth P. 5, Sallai 1. Csere: Oguntoye (kapus), Moreno, Bouti 4, Krupják-Molnár 3, Agócs 1, Borgyos 1, Csáki 2, Nick, Gajdos. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Vereséggel kezdtek a magyarok

Vereséggel kezdtek a magyarok

2024. júl. 27.

Végig futott az eredmény után, s bár többször is egalizált, végül 10-8-as vereséget szenvedett női vízilabda válogatottunk a hollandok ellen az olimpiai torna első találkozóján.

Egyéni csúcsok és döntős helyek

Egyéni csúcsok és döntős helyek

2024. júl. 27.

Az országos serdülő bajnokságon is igyekeztek kihozni magukból a maximumot a DKSE tehetséges úszói.

Kovács Zsófia nem indul az olimpián

Kovács Zsófia nem indul az olimpián

2024. júl. 26.

Sajnos nem vehet részt a párizsi ötkarikás játékokon a csütörtöki pódiumedzésen megsérült Kovács Zsófia.

Párizs 2024 - Vereség a franciáktól a nyitányon a női kézilabdázóknál

Párizs 2024 - Vereség a franciáktól a nyitányon a női kézilabdázóknál

2024. júl. 25.

A magyar válogatott 31-28-ra kikapott a címvédő és világbajnok franciáktól csütörtökön a párizsi olimpia női kézilabdatornájának első fordulójában.

DSTV: Klujber Katrin izgatottan várja a kezdést

DSTV: Klujber Katrin izgatottan várja a kezdést

2024. júl. 25.

Örömteli esemény, hogy vasárnapra is jutott egy olimpikon köszöntés – a dunaújvárosi születésű Klujber Katrin a magyar női kézilabda válogatott tagjaként utazik az olimpiára. Az egykori DKKA játékos jelenleg az FTC színeiben játszik, izgatottan várja az ötkarikás játékokat. Hangkép.

A fővárosban kezd a Kohász

A fővárosban kezd a Kohász

2024. júl. 25.

Idegenben kezdi és idegenben is fejezi be a 2024/2025-ös bajnoki szezon küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese.

DSTV: Párizsra figyelve

DSTV: Párizsra figyelve

2024. júl. 24.

Szombat délelőtt a csónakháznál folytatódott az olimpiai köszöntések sora – a dunaújvárosi Hajdu Jonatán párosban Adolf Balázzsal utazik majd az ötkarikás játékokra. Az esemény részeként a szakosztály és a DKSE vezetése kérdezte a sportolót és az edzőket az elvégzett munkáról, a felkészülésről, s persze az olimpiai reményeikről. Hangkép.