Dunaújváros Hetilap

A közösségi színtéren is parádés volt a véradás – csak így tovább, önkéntesek!

Öcaline - 2023. október 2. 18:10

Több mint negyven önkéntes véradó vállalta a csapolást azon a közösségi alkalmon, amelyet a Városvédők Újtelepért Egyesület szervezett a közelmúltban. Szép és nemes példa, lesz alkalom követni – változatlanul is jelentős az igény, várnak minden véradót októberben is! 

Ahogy az elmúlt években mindig, idén is szervezett rendkívüli váradási alkalmat a Városvédők Újtelepért Egyesület – az esemény jellemzőiről Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetének vezetője beszélt lapunknak.

Köszönet minden önkéntesnek

Feth Katalin elsőként a partner szervezet aktivitását és lelkiismeretes előkészületét emelte ki – mint hangsúlyozta, ezek a tényezők alapjaiban határozták meg az eredményességét:
– Fantasztikus munkát végez immár évek óta a Városvédők Újtelepért Egyesület közössége, a múlt szombati alkalom is nagyon szépen sikerült. Egyértelmű, hogy a közösség köreiben végzett toborzás, a program előzetes népszerűsítése nélkül nem lett volna ilyen szép a mutató, a végeredmény – örömmel mondhatom, hogy csak ezen az egy eseményen negyvennél több önkéntes adott vért, igazolva a közösség iránti elkötelezettségét is!
A területi szervezet vezetője hangsúlyozta: nagy köszönet jár minden véradónak – Újtelep ismét fényesen bizonyított, és persze az sem lehet kérdés, hogy jövőre ismét fontos helyszín lesz a városi véradások során.
 
Srácok, lányok, vért adni menő!

Az októberi alkalmakra térve Feth Katalin kérdésünkre kiemelte, komoly súlyt kapnak a donortoborzó menetrendben a város középiskolái, erős lesz a térségi jelenlét, emellett több különleges kitelepüléssel is készülnek:
– Ezúttal az üzemi lehetőségek nem szerepelnek a listán, annál több oktatási intézményben szervezünk véradást. Kitelepülünk a Bánkiba, a Rudasba, de a Dunaferr villamos tagozata és a Széchenyi is szerepel a havi menetrendben.   Az utóbbi években az iskolák körében amolyan háziverseny alakult ki, aminek nagyon örülünk. Innen is biztatok minden fiatalt, hogy vállalja a csapolást, hiszen a véradás nagyon menő, egy rövid beavatkozással minden önkéntes három-három embertársa életét mentheti meg! Adhatnak vért az önkéntesek Baracson és Iváncsán is, emellett két különleges kitelepülésre, rendhagyó alkalomra is nagyon készülünk. A hónap első felében egy visszatérő remek helyszín lesz a Kultik Mozi, míg a legvégén az MMK egyik csúcs akciójára, a Halloween véradásra várunk mindenkit! Itt be is lehet öltözni – minden évben jó móka, jöjjön, aki teheti! 

Októberben is bőséges a véradási alkalmak listája

Amint arról már a cikkben is olvashattak, beszámoltunk, az őszi időszakban sem csökken az egészségügy vérigénye. Az aktuális donortoborzó menetrendet ezúttal is biztatásnak szánjuk: aki teheti, erősítse az önkéntesek táborát – és mentsen meg három életet!

október 3., kedd 8-10 óra – Bánki középiskola (Táncsics Mihály utca 1/a.)
október 5., csütörtök 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
október 10., kedd 11-14 óra – Kultik Mozi (Dózsa György tér 1.)
október 12., csütörtök 8-11 óra – Rudas középiskola (Római körút 47-49.)
október 17., kedd 13.30-16.30 óra – Baracs, Faluház (Szabadság tér 8.)
október 19., csütörtök 8-10 óra – Vérellátó (Vasmű út 10.)
október 24., kedd 8-10 óra – Dunaferr középiskola villamos tagozat (Apáczai Csere János utca 13.)
október 25., szerda 13.30-17.30 óra – Iváncsa, Faluház (Arany János utca 2.)
október 26., csütörtök 12-15 óra – Széchenyi gimnázium (Dózsa György út 15/a.)
október 31., kedd 14-18 óra – MMK Halloween (Apáczai Csere János utca 11.)

Mint látható, a lehetőség adott – minden alkalomra, minden helyszínen nagyon várják az önkénteseket!

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat.