Biztos győzelem az edzőmeccsen

spigott - 2023. október 13. 17:00

Fokozatosan javuló játékkal győzte le tíz góllal az Alba FKC-t a DKKA felnőtt női kézilabda csapata a két gárda csütörtöki felkészülési találkozóján.

Kép: DO-archív

A válogatott szereplése miatti bajnoki szünetet is hasznosan tölti a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely csütörtökön az Alba FKC elleni hazai edzőmeccsen igyekezett fejleszteni játékát. A két gárda az idei szezonban már találkozott egymással, s a bajnokság második fordulójában lejátszott találkozón a mieink örülhettek a 35-33-as sikernek.

Rapatyi Tamás együttese kiválóan kezdett, szűk tíz perc elteltével már néggyel vezetett, ám erre egy 3-0-s sorozattal válaszolt a megyei rivális. A folytatás hullámzó játékot hozott, mert hiába volt sokáig a mieinknél az előny, a játékrész második tíz percének végére fordított a hazai hibákat könyörtelenül megbüntetők fehérvári alakulat (8-9). A félidő hajrájára szerencsére rendezte védekezést a DKKA, mely nem engedte gólt szerezni ellenfelét, így a szünetre már 11-9-es fórral vonulhatott.

A fordulás után 12-12-ig fej fej mellett haladtak a felek, ám ekkor újra rálépett a gázra a Kohász, s egy 8-3-as etappal sikerült meglépnie öt góllal vetélytársától (20-15). Az Alba játékosai hiába próbálkoztak bármivel, együttesünk a hajrában sem vett vissza a tempóból, remek játékkal növelte tovább előnyét, s végül magabiztos, 30-20-as győzelemmel zárta a mindkét gárda számára hasznos edzőmeccset.

DKKA – Alba FKC 30-20 (11-9)

DKKA: Oguntoye – Horváth A. 2, Trawczynska 1, Paróczy 5, Szalai 1, Horváth P. 2, Krupják-Molnár 6. Csere: Bartók, Wéninger (kapusok), Sallai 4, Moreno, Bouti 1, Csáki 2, Nick 4, Borgyos 1, Lakatos 1. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.