Kettős DKKA-siker Szombathelyen

spigott - 2023. október 19. 12:30

A DKKA serdülői nagy küzdelemben, az ifik viszont sima győzelmet aratva hozták el a pontokat Szombathelyről a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

Szombathelyen húztak szerelést a korosztályos bajnokságok újabb fordulójában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U17-es és U19-es csapatai szerdán délután. Az U17-esek összecsapásának eleje soros küzdelmet hozott, ám szűk tíz perc elteltével egyre inkább meglépett ellenfelétől a DKKA, mely a 19. percben már öt góllal állt jobban a hazaiaknál (6-11). A szombathelyiek azonban nem adták fel a küzdelmet, s egy 4-0-s sorozattal visszajöttek a meccsbe, de a szünetre így is a mieink vonulhattak 13-11-es vezetéssel. A fordulást követően is hullámzó játékot láthattak a találkozóra kilátogatók. a hazaiak a 40. percben egalizáltak ugyan, de az akadémisták újra magukhoz ragadták a kezdeményezést, s minimális előnyüket a lefújásig megtartva arattak 27-24-es sikert, amivel tartják negyedik helyüket a bajnoki tabellán.

Képek: DKKA-archív

Az U19-esek mérkőzése húsz percig kiegyenlített játékot hozott, ám 7-7-es állás után támadásban és védekezésben is feljavultak Zubai Gábor tanítványai, négygólos előnyt szerzetek, amit a félidei pihenőig meg is őriztek (11-15). A fordulás után hiába próbálkozott bármivel a házigazda, fiataljaink magabiztos játékkal húztak el 23-15-re, amivel el is döntötték a pontok sorsát. A hátralévő bő húsz percben taktikus, szép játékkal őrizte tetemes előnyét ifjúsági csapatunk, mely végül sima, 31-23-as győzelemmel hozta el a pontokat Szombathelyről, s hat találkozót követően az ötödik helyen áll a tizennégy csapatos mezőnyben.

U17-es bajnokság, I. osztály
Szombathelyi KKA – DKKA 24-27
(11-13)
Gólszerzőink: Mózsi Villő 7, Takács Száva Fanni 6, Virág Csenge 3, Rigó Réka 3, Hermán Viktória 2, Páger Petra 2, Erdei-Nagy Csenge 1, Erdős Helga 1, Ecsődi Amanda 1, Erdei-Nagy Lara 1.

U19-es bajnokság, I. osztály
Szombathelyi KKA – DKKA 23-31
(11-15)
Gólszerzőink: Mikó Luca 9, Maurer Lili 7, Borhy Sára 7, Megyeri Bodza 3, Bruzsa Lili 2, Fehér Luca 2, Badacsonyi Edina 1.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.