Mire jó a hivatalos fordítás?

doszerk - 2023. október 25. 8:30

Röviden talán úgy fogalmazhatnánk meg, hogy így a fordítás igazolt és visszakövethető, ezáltal jóval hitelesebb is lesz. (X)

A fordítóirodák munkájuk igazolásául aláírást és pecsétet használnak. Egyszerűbben ezt nevezzük záradékolásnak.
 
Milyen iratok jöhetnek szóba?
 
Az alább felsorolt okmányok és dokumentumok szerepelnek az Edulingo21 Kft hivatalos fordítás szolgáltatásában (a munka elvégzését a megrendelők online vagy papír alapon kérhetik).

– erkölcsi bizonyítvány, hatósági bizonyítvány,
– személyi igazolvány, lakcímkártya,
– jogosítvány, forgalmi engedély,
– orvosi igazolás vagy lelet, továbbá zárójelentés,
– általános iskolai-, gimnáziumi- és érettségi bizonyítvány,
– önéletrajz, motivációs levél,
– különböző szerződések (pl.: kölcsönszerződés, munkaszerződés vagy bérleti szerződés),
– cégkivonatok, bírósági és hatósági döntések (végzés és határozat),
– pénzintézeteknél keletkezett papírok,
– nyilatkozat, jegyzőkönyvek, különböző megállapodások
 
Ezek a legjellemzőbbek, de a lista természetesen nem tekinthető teljesnek.
 
Milyen pluszt jelent a hivatalos fordítás?
 
A korábban említett záradékoláson kívül elkészítésre kerül egy úgynevezett egyezőségi nyilatkozat is. Nevéből adódóan ezt azt jelenti, hogy az irat forrás- és célpéldánya adattartalmát és jelentését illetően teljes mértékben megegyezik. Ezzel tulajdonképpen definiáltuk is a hivatalos fordítás fogalmát. Amennyiben külföldi hatósággal van dolgunk, ez a tökéletes választás, így garantált a gördülékeny ügyintézés.

Tapasztalatok alapján kijelenthetjük, hogy az Edulingo21 Kft által elvégzett és bélyegzővel igazolt fordítást belföldön és külföldön egyaránt elfogadják.

Ha
– házasságkötésről,
– külföldön született gyermek anyakönyveztetéséről,
– állampolárság vagy külföldi gépjármű ügyintézéséről

van szó, akkor többnyire csak az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) fordítása az elfogadott.

De ki ne szeretne gyorsabb és gazdaságosabb ügyintézést? Érdemes utána érdeklődni, mert ha nem kötelező az OFFI bevonása, akkor tényleg időt és pénzt spórolhatunk. Tegyük fel, hogy mindenképpen OFFI fordítás kell. Van erre is egy jobb megoldás. Az Edulingo21 Kft örömmel vállalja az okmányok fordítását, majd ezt követően kapcsolatba lép az OFFI-val, amely lektorálja és hitelesíti azokat.
 
Rövid határidejű fordítás
 
Az Edulingo21 Kft-nél lehetőség van a fordítást rövid határidővel kérni. Ez a csomag is ügyfélbarát, ráadásul rejtett költségek nélkül élvezhetjük előnyeit. Az adatvédelmi jogok védelme és a titoktartási kötelezettség sem jelent problémát. Online felületen a nap bármely percében (igen, akár éjszaka is) tudunk ügyet intézni.

Fontos! Amennyiben hivatalos fordítást kérünk, azt előre jeleznünk kell.

Adódhat úgy az életben, hogy szó szerint extra gyorsan van szükségünk egy fordításra. Ebben az esetben sem kell csalódnunk, az Edulingo21 Kft munkársai ilyen helyzetben is rendelkezésünkre állnak.

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: a szabályos kerékpározásról

DSTV: a szabályos kerékpározásról

2024. ápr. 27.

Egyre többen választják közlekedési formának városunkban a kerékpározást, de ugyanúgy vonatkoznak rá a KRESZ szabályai, mint az autósokra. Hangkép.

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

"Mozdulj kékben!" – akció az autistákért (galériával)

2024. ápr. 25.

Szép sikert aratott az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezés – a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc akciójának a Liget közi sportpálya adott otthont múlt szombaton. Sokan mozdultak kékben és sikeres volt az online árveréses gyűjtőakció is!

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

Hogyan válasszunk megbízható fogorvost?

2024. ápr. 25.

Az ideális fogorvos nemcsak egy jó szakember, hanem olyasvalaki, akiben megbízunk, aki megfelelően tájékoztat, rugalmas, emberi, és akihez összességében szívesen járunk el az éves ellenőrzésekre és az esetleges kezelésekre. De hogyan találjuk meg ezt az illetőt? (X)

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.