Felemás vízilabdás forduló Tatabányán

spigott - 2023. november 30. 15:25

A DFVE serdülői nyerni tudtak, az ifjúságiak viszont az utolsó másodpercekben kapott góllal szenvedtek vereséget a Tatabánya otthonában lejátszott korosztályos bajnokin.

Kép: DO-archív

Tatabányán folytatták a korosztályos bajnokság küzdelmeit a DFVE serdülő és ifjúsági együttesei. A serdülők esélyesként vágtak neki a tabellán ötödik házigazdák elleni találkozónak, s az első negyed után már 3-1-re, míg a 11. percben már 5-1-re vezettek. A vendéglátók azonban nem adták fel, sorozatban három gólt szerezve jöttek vissza a meccsbe, de a félidei szünetre 6-4-es dunaújvárosi vezetéssel vonultak a felek. A térfélcsere után újra meglógtak néggyel vízilabdázóink, s bár a hazaiak továbbra sem akartak leszakadni, innentől már kézben tartotta a meccset Pierre Mahieu gárdája, mely a hat gólig jutó Karancsi Réka vezérletével 13-9-es sikert aratva erősítette meg harmadik helyét a tabellán.

Az ifjúságiak mérkőzése előtt a hazaiak a harmadik, míg a mieink az ötödik helyen álltak a bajnokságban, ennek ellenére rendre fiataljaink kerültek előnybe az első két negyedben, ám a Tatabánya négy alkalommal is egyenlíteni tudott a félidei szünetig (4-4). A fordulás után változatos, de nagy csatát vívtak egymással a felek, melyben hol a mieink, hol a házigazdák álltak jobban, de egészen a véghajráig nem lehetett megjósolni, ki örülhet majd a végén. A mérkőzés az utolsó percben dőlt el, mivel 10-10-nél a hazaiak belőttek egy büntetőt, s erre már nem volt válasza együttesünknek, így a Tatabánya 11-10-es győzelemmel tartotta otthon a pontokat.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülő bajnokság
Tatabánya – DFVE 9-13
(1-3, 3-3, 2-3, 3-4)
Gólszerzőink: Karancsi Réka 6, Erdélyi Janka 3, Szalai Szimonetta 2, Szopori Nóra 1, Cuk Elena 1.

Ifjúsági bajnokság
Tatabánya – DFVE 11-10
(2-2, 2-2, 3-2, 4-4)
Gólszerzőink: Kardos Dominika 4, Szalai Szimonetta 2, Erdélyi Janka 2, Kardos Laura 1, Szopori Nóra 1.

A rovat további hírei: Sport

Elkészült a labdarúgók őszi sorsolása

Elkészült a labdarúgók őszi sorsolása

2024. aug. 06.

Idegenben kezdi, majd hazai pályán fejezi be a Fejér Vármegyei I. osztály 2024/2025-ös szezonjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Mihók Attila: "Nekünk itt dominálni kellett volna"

Mihók Attila: "Nekünk itt dominálni kellett volna"

2024. aug. 05.

A nagyobb vállalkozókedvet hiányolta az ausztrálok ellen elveszített mérkőzés után Mihók Attila, a női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

Újra itthon Czifra Bettina Lili

Újra itthon Czifra Bettina Lili

2024. aug. 05.

A DKSE tornászai és városunk vezetése is köszöntötte a párizsi olimpiáról hazatért Czifra Bettina Lilit, aki a 21. helyen végzett a tornászok egyéni összetett versenyében.

Vereséggel, harmadik helyen zárta a csoportkört a női válogatott

Vereséggel, harmadik helyen zárta a csoportkört a női válogatott

2024. aug. 04.

Óriási küzdelemben, ötméteresek után szenvedett vereséget az ausztráloktól, így csoportjának harmadik helyén végzett a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.

Bravúros továbbjutás a kupában

Bravúros továbbjutás a kupában

2024. aug. 04.

Remek második félidei játékkal aratott 3-1-es győzelmet a volt válogatott játékosokkal felálló Unione FC ellen a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Magyar Kupa első fordulójában.

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

2024. aug. 03.

A már biztos negyeddöntős magyar női kézilabda-válogatott 30-26-ra kikapott Hollandiától a párizsi olimpia szombati versenynapján, a csoportkör utolsó fordulójában.

Nyolc között a női válogatott

Nyolc között a női válogatott

2024. aug. 03.

Ijesztő első tíz perc után sima győzelmet aratott Kína ellen, s ezzel tovább is jutott csoportjából a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.