Újabb nehéz feladat előtt a DKSE

spigott - 2023. november 24. 14:30

A Pénzügyőr elleni fővárosi összecsapással folytatja az Extraliga küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata szombaton este.

Kép: DO-archív

Erősen tartalékosan, mindössze két cserejátékossal vágott neki a Dág elleni legutóbbi bajnokijának a DKSE röplabda csapata, s bár Tomanóczy Tibor együttese az első felvonásban meg tudta nehezíteni ellenfele dolgát, a folytatásban érvényre juttatta a papírformát vetélytársa, s magabiztos, 3-0-s győzelemmel zárta le a találkozót. Ez egyben azt is jelentette, hogy röplabdázóink kilenc mérkőzés után sem tudtak nyerni a legjobbak között, igaz az ellenfelek lehetőségeit látva, ez azért nem számít meglepetésnek.

Bár az első győzelem még nem jött össze idén, akadtak azért szép pillanatai fiataljainknak, akik több meccsen is meg tudták nehezíteni ellenfeleik dolgát, s remélhetőleg a szezon második felére tudnak annyit javulni és tanulni, hogy végre győzelemnek, győzelmeknek is örülhetnek majd.

A tanulási folyamat újabb állomására sem kell azonban sokat várni, ugyanis szombaton már újabb mérkőzés vár együttesünkre, mely este hét órától a Pénzügyőr SE vendégeként lép pályára az Extraliga következő fordulójában. A fővárosiak 2021-ben és 22-ben is bajnoki címet ünnepelhettek, az előző bajnokságban pedig a harmadik helyen végeztek, s bár idén "csak" a hatodik helyen állnak, továbbra is a mezőny egyik legjobb csapatát alkotják.

A holnapi összecsapás esélyesének egyértelműen a Pénzügyőr számít, mely idei nyolc találkozójából ötöt nyert meg, s három alkalommal vereséget szenvedett, így jelenleg három pont a hátránya az éllovas Kaposvár mögött. Ez persze nem jelenti azt, hogy a mieink ne követnének el mindent azért, hogy szoros, jó meccset vívjanak vetélytársukkal, ám ehhez a játék minden elemében a maximum kell a dunaújvárosi játékosoktól.

A rovat további hírei: Sport

Két DFVE-játékos a vb-csapatban

Két DFVE-játékos a vb-csapatban

2024. szep. 12.

Kardos Dominika és Kardos Laura is tagja a magyar U18-as női vízilabda válogatottnak, mely szeptember 16-án kezdi meg szereplését a kínai világbajnokságon.

Elmarad a Csónakházak Nyílt Napja pénteken

Elmarad a Csónakházak Nyílt Napja pénteken

2024. szep. 12.

A rossz idő miatt nem vesz részt pénteken a DKSE kajak-kenu szakosztálya a Csónakházak Nyílt Napján, melyet bő egy hét múlva rendeznek meg a Családi és Nyílt Nap keretein belül.

Készen állnak a rajtra az Erste Liga csapatai

Készen állnak a rajtra az Erste Liga csapatai

2024. szep. 11.

A DAB hokisainál nem elvárás a rájátszás elérése, de igyekeznek a lehető legjobban szerepelni az Erste Liga 2024/2025-ös szezonjában.

Focival emlékeztek egykori társukra a rendőrök (galériával)

Focival emlékeztek egykori társukra a rendőrök (galériával)

2024. szep. 11.

A Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet focicsapatának győzelmével ért véget a hatodik alkalommal megrendezett Ongai Gábor Emléktorna a vidámparki műfüves pályán.

Hazai és nemzetközi feladatok

Hazai és nemzetközi feladatok

2024. szep. 10.

Ezúttal nem sikerült dobogóra állnia Nyikos Veronikának a birkózók U20-as világbajnokságán.

Elrajtoltak a kispályások

Elrajtoltak a kispályások

2024. szep. 10.

Az ST Solar csoport és a Campus csoport együttesei is nekivágtak a városi kispályás labdarúgó bajnokság kiemelt alapszakaszának.

Kettős sikerrel kezdett a PASE

Kettős sikerrel kezdett a PASE

2024. szep. 09.

Magabiztos győzelemmel kezdte meg a bajnoki küzdelmeket a Pentele ASE asztaliteniszezőinek első és második számú csapata is a mögöttünk hagyott hétvégén.