Évet zártak a DKSE birkózói

spigott - 2023. december 11. 16:45

Sikerekben gazdag esztendőt hagyott maga mögött a DKSE birkózó szakosztálya, mely a Gurics György Birkózó Centrumban köszönt el a 2023-as évtől, ismét kiváló hangulatban.

Megtartotta hagyományos évzáró ünnepségét a DKSE birkózó szakosztálya, mely a Gurics György Birkózó Centrumban emlékezett vissza a 2023-as esztendő legfontosabb történéseire szombaton este fél hattól.

Elismerték a legjobbakat

A végig kiváló hangulatú eseményen a volt és jelenlegi birkózók mellett a szakosztály vezetése, támogatói, illetve az utánpótlás versenyzők szülei előtt mondott először köszöntőt Szűcs István szakosztályelnök, kiemelve, hogy idén is nagyon eredményes esztendőt tudtak zárni, melyben sikerült megismételni tavalyi sikereiket sőt, még előrébb is tudtak lépni a 2022-es évhez képest. A folytatásban Motyovszki Mátyás, képviselő, az önkormányzat Ifjúsági, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, Ancsin László, a Magyar Birkózó Szövetség főtitkára, majd Mátyás Gábor, a DKSE birkózó szakosztályának szakmai igazgatója szólt a megjelentekhez, kiemelve az év sikerei mellett azt is, hogy a birkózó centrum újabb szintjének befejezésével infrastruktúrában is fejlődni tudtak.

Az elismerő szavak után az idei évben kiemelkedően teljesítő versenyzőket, a kadet Eb-résztvevő Pupp Viktóriát, az U20-as Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes és felnőtt magyar bajnok Nyikos Veronikát, a veterán vb-bronzérmes Angyal Lászlót, illetve a szintén vb-résztvevő Papp Gyulát, majd a szakosztály edzőit köszöntötte a vezetés, ezzel is megköszönve idei áldozatos munkájukat, melynek köszönhetően a DKSE birkózó szakosztálya továbbra is ott van az ország legjobb egyesületei között. Az ünnepséget közös vacsora, tombolasorsolás, majd kötetlen beszélgetés zárta, méghozzá már annak reményében, hogy 2024-ben is hasonlóan szép sikereknek örülhet a helyi birkózók összetartó családja.

Országos élmezőnyben a birkózók

Érthetően elégedetten értékelte érdeklődésünkre a 2023-as esztendőt a birkózó szakosztály elnöke, Szűcs István, illetve Motyovszki Mátyás sportbizottsági elnök is.

Szűcs István: – Sikeres évet zártunk, rengeteg szép eredménnyel. folytatva a szép hagyományokat, a veterán vb-ről sikerült újra érmet hazahoznunk, ismét van felnőtt magyar bajnokunk Nyikos Veronika személyében, aki utánpótlás vb-n harmadik lett, míg az Európa-bajnokságról aranyérmet hozott haza. A kisebbek között is rengeteg szép eredményt értünk el, s ezt tükrözi az is, hogy amennyiben a DKSE-t és fiókszakosztályait, a Gurics BDSE-t, illetve az Enying VSE-t "egybegyúrjuk", úgy a Magyar Birkózó Szövetség idei ranglistáján a rendkívül előkelő kilencedik helyet szereztük volna meg, de ha külön nézzük az eredményeket, a DKSE birkózói úgy is az első húszban végeztek a nyolcvanhárom egyesület közül, amire szintén rendkívül büszkék vagyunk.

Motyovszki Mátyás: – Nagyon hálás vagyok azért, hogy ennek a közösségnek a tagja lehetek most már egy kicsivel több, mint ötven esztendeje. Évről évre látszik a fejlődés a DKSE birkózó szakosztályánál, s ez az eredményekben is megmutatkozik. Különösen fontos a fiókszakosztályok munkája, nagyon jó edzői gárda van, remek munkát végez a DKSE és a birkózó szakosztály vezetése is, s ez már garanciát nyújt arra, hogy a fiataloktól kezdve a régóta fiatalokig, minden korosztály szép eredményeket érjen el. Nagyon nehéz különbséget tenni a sikerek között, mert minden szép eredmény a maga nemében kimagasló volt. Akár a lányok utánpótlás világversenyeken elért sikereiről, akár az idősebbek magyar bajnoki és világbajnoki szerepléséről, vagy a legkisebbek eredményeiről beszélünk, nem is tudok igazán különbséget tenni, az összes nagyon és egyformán kedves számomra.

Végh Zoltán felvételei

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.