Gólzáporos DKKA-sikerek az évzárón

spigott - 2023. december 14. 7:30

A DKKA serdülő és ifjúsági kézilabdázói is biztos győzelemnek örülhettek az Érd elleni korosztályos hazai bajnokin.

Főoldali és belső kép forrása: DKKA-archív

Idei utolsó mérkőzését játszotta a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U17-es és U19-es együttese a korosztályos bajnokságokban. A mieink ezúttal az Érd fiataljai ellen léptek pályára a Dunaújvárosi Sportcsarnokban szerdán délután, nem titkoltan a győzelem reményében.

A serdülők találkozójának első félidejében azonban az érdiek voltak azok, akik rendre vezetést szereztek, míg együttesünk folyamatosan kapaszkodott, hol kettő, három háromgólos hátrányból. Ezt azonban sikerrel tette, mert a játékrész hajrájában végre a vezetést is sikerült magához ragadnia. A térfélcserét követően bő negyed óráig tudták tartani a lépést a vendégek a mieinkkel, ám a meccs hajrája már egyértelműen Virág Roland gárdájáé volt, mely 37-31-es sikerrel jött fel a tabella második helyére, igaz közvetlen riválisai egy meccsel kevesebbet játszottak.

Az ifjúságiak összecsapása egészen húsz percig simának tűnt, mert Zubai Gábor alakulata már hat góllal is vezetett, de a játékrész hajráját elrontották a mieink, így a 20-18-ra feljöttek a szünetig. A második etap elején azonban újra meglépett ellenfelétől a DKKA gárdája, mely innentől már nem is adta ki az irányítást a kezéből, s bár védelme lehetett volna jobb, támadásban nagyon ment fiataljainknak, akik 41 lőtt góllal tartották itthon a pontokat (41-35), s ezzel feljöttek a mezőny hatodik helyére.

Eredmények, gólszerzők

U17-es bajnokság, I. osztály, Nyugat
DKKA – Érd 37-31
(19-18)
A DKKA gólszerzői: Takács Száva Fanni 7, Erdei-Nagy Csenge 6, Hermán Viktória 5, Mózsi Villő Lelle 4, Erdős Helga Rebeka 4, Páger Petra 2, Titscher Kata 2, Virág Csenge Nikolett 2, Erdei-Nagy Lara 2, Angyali Dalma Zsófia 1, Cserháti Mira Szófia 1, Ecsődi Amanda Katalin 1.

U19-es bajnokság, I. osztály, Nyugat
DKKA – Érd 41-35
(20-18)
A DKKA gólszerzői: Egejuru Euniké Sára 9, Badacsonyi Edina 6, Borhy Sára 4, Dobos Hanna 3, Polányi Dóra 3, Bruzsa Lili 3, Mikó Luca 3, Maurer Lili 2, Faragó Kira 2, Vas Kitti 2, Fehér Luca Blanka 2, Megyeri Bodza 1, Csökmei Réka 1.

A rovat további hírei: Sport

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.