Dunaújváros Hetilap

Már díszbe öltöztették a város főterét

doszerk - 2023. december 1. 18:08

Gőzölgő forró csoki és tea, forralt bor, valamint kürtős kalács illata csalogat a város főterére december 3-tól, advent első vasárnapjától, ugyanis ekkor nyílik a már hagyománynak számító Adventi Forgatag kapuja. 

Karácsonyi finomságokkal, Betlehemi jászollal, színpadi programokkal gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Mikuláskuckóval és közös gyertyagyújtással készülnek a Városháza térre kilátogatóknak, már szombaton és vasárnap is változatos, ünnepi programok közül válogathatnak.

Kezdődik az ünnepi hangolódás a Városházánál

A város főtere már ünnepi díszbe öltözött, a téren álló villanyoszlopok mindegyike fényárban úszik, kikerültek a Mikulás elmaradhatatlan szánhúzó szarvasai, így lassan minden készen áll a Karácsony ünnepére való hangolódásra, amelyre ezúttal is közösen, négy héten át van lehetőség a város szívében. 
Advent első vasárnapján, december 3-án 16 órakor megnyitja kapuit az Adventi Forgatag Karácsonyi vására, 17 órától pedig Barta Endre alpolgármester köszönti a résztvevőket, majd Czeglédi Péter Pál református lelkipásztorral közösen meggyújtják a hit gyertyáját az adventi koszorún. 
Ezt követően Csondor Kata színésznő, szinkronszínész ad ünnepi koncertet, majd Polgár Lilla és Farkas Erik lépnek színpadra „Ünnepre hangoló” című gyermek produkciójukkal, amelyben dalok, versek és találós kérdések váltják egymást, végül pedig a Fun Company zenekart hallhatja a közönség.

Kuckó is készül, együtt várják a Mikulást
  
A szervező önkormányzat a kisgyermekekre is gondolt nemcsak a már említett színpadi gyermekprogramokat illetően: december 5-én és 6-án ugyanis a térre érkezik a Mikulás, és kuckójában 10 órától egész 20 óráig várja a Jézuskának megírt leveleket, és készül apró meglepetéssel a kicsiknek.

Minden hétvégén programok

Az Adventi Forgatagban nem csak vasárnaponként lehet hangolódni az ünnepekre: a szervezők szombaton és vasárnap is változatos, ünnepi programokkal kedveskednek a kilátogatóknak. 
A korábbi évekhez hasonlóan a karácsonyi vásár részeként a már jól megszokott, árusok kínálta téli finomságok, mint a forralt bor, a forró tea és csoki vagy kürtőskalács mellett minden alkalommal színes színpadi produkciókkal töltik meg a délutánt: december 9-én egyebek mellett például fellépnek a dunaújvárosi óvodások, a Kötelező Zenekar, a Szélfogó Gyermek Zenekar és a Wesley-Da Capo Művészeti Iskola diákjai is. 
December 10-én Szabó Zsolt alpolgármester köszönti a résztvevőket, meggyújtják a második gyertyát, majd Varga Feri & Balássy Betty koncertezik, Miska Papa mesél, de fellépnek a Széchenyi István Gimnázium tanulói is.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Ketten ünnepelték a 90. születésnapjukat

Ketten ünnepelték a 90. születésnapjukat

2024. júl. 01.

Folytatódott a szépkorú dunaújvárosi polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester ezúttal Simán Károlyné Irén nénit és Bazsali József Józsi bácsit köszöntötte a 90. születésnapjuk alkalmából.

Garázsvásári véradás után hosszú lista

Garázsvásári véradás után hosszú lista

2024. jún. 30.

Több rendkívüli alkalom mellett – a LIBERTY Dunaújváros és a Pálhamai BV Intézet is szerepelt a sorban – a Garázsvásár közösségi kezdeményezését is színesítette véradás a mögöttünk hagyott hónapban, és a következő időszak is mozgalmasnak ígérkezik.

Nyári változások a római katolikus közösségben

Nyári változások a római katolikus közösségben

2024. jún. 29.

Nem a Krisztus Király főtemplom, hanem a pentelei Szentháromság templom ad otthont a szombat esti szentmiséknek júliusban és augusztusban. Más, a katolikus közösséget érintő változásokról is hírt adunk.

Megnyertük! Újabb közvetlen EU-s pályázat érkezett Dunaújvárosba

Megnyertük! Újabb közvetlen EU-s pályázat érkezett Dunaújvárosba

2024. jún. 28.

Dán vendégeink voltak hétfőn, akik ugyan csak egy napot töltöttek nálunk, ám a rövid idő ellenére az tartalmasnak és eredményesnek bizonyult. A látogatás célja egy sikeresen megnyert európai városfejlesztési kezdeményezés keretein belül kezdődött  program, az Imperfect City projektindító megbeszélése volt.

Újabb 10 parkolóhely szabadult fel a városban

Újabb 10 parkolóhely szabadult fel a városban

2024. jún. 27.

Újabb adag üzemképtelen, helyfoglaló autót szállított el Dunaújváros önkormányzata. 10 új parkolóhely szabadult fel júniusban a roncsautók elszállításának köszönhetően. A 2019-ben útjára indított akció a lakosság bevonásával továbbra is folytatódik. 

Ma is aktív hagyományőrzőt köszöntött az önkormányzat

Ma is aktív hagyományőrzőt köszöntött az önkormányzat

2024. jún. 27.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Lemák Jánosné Anna nénit a 90. születésnapja alkalmából Barta Endre alpolgármester az otthonában köszöntötte a közelmúltban. 

Átadták a Bimmer Parádén összegyűlt felajánlásokat a Napraforgó bölcsinek

Átadták a Bimmer Parádén összegyűlt felajánlásokat a Napraforgó bölcsinek

2024. jún. 27.

Mindig van valami szép abban, amikor nem várt helyről érkezik támogatás egy-egy intézmény vagy közösség részére. Ez esetben azonban nem teljesen pontosan van így, hiszen a dunaújvárosi BMW-sek többször gondoltak már másokra is.