Önmagukért beszélnek a DKSE idei eredményei

spigott - 2023. december 19. 17:30

Az év utánpótlás sportolói mellett a hazai és nemzetközi mezőnyben is kiemelkedően teljesítő felnőtt sportolókat is köszöntötték a DKSE évzáró ünnepségén.

Végh Zoltán felvétele

Elbúcsúzott a 2023-as esztendőtől a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület, mely az egyetem aulájában tartotta szokásos évzáró ünnepségét csütörtökön este. A rendezvényen előbb dr. Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, majd Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, vagyis a DKSE szakosztályainak vezetőit, edzőit, sportolóit, illetve az egyesületet támogatókat.

Jár az őszinte köszönet

Barta Endre kiemelte, hogy a DKSE-ben a fiataloktól a felnőtteken át egészen a veteránokig mindenki lehetőséget kap a sportolásra, s bár az elmúlt években sok nehézséggel meg kellett küzdenie az egyesületnek, mindig voltak olyan eredmények, amelyekbe lehetett kapaszkodni:
– Idén sem volt ez másként sőt, talán jóval többről van szó, hiszen minden szakosztálynak voltak olyan sikerei, melyek miatt minden dunaújvárosi kihúzhatta magát. Mi, szurkolók csak egy-egy eredményt látunk, de az egyesület sportolói tudják azt is, milyen munkát végeznek el ezért az edzőikkel, s ezért jár az őszinte köszönet. Jár ez természetesen a támogatóknak is, akik megadják a segítséget ahhoz, hogy a lehetőségekhez képest a legtöbbet hozzák ki magukból a DKSE sportolói.

A folytatásban újra felidézték a DKSE szakosztályainak idén elért kiemelkedő eredményeit, majd ezt követte az év utánpótlás sportolóinak járó díjak átadása, amelyet az edzők és a szakosztályvezetők ajánlásai alapján egy-egy leány és fiú versenyző kaphatott meg sportáganként. A Dunaújváros Utánpótlás Sportjáért Alapítvány támogatásában a birkózó Tombor Benedek, a kajakos Katona Réka Sára, az úszó Kovács-Seres Hunor, a röplabdázó Peredi Zoltán, illetve a tornász Czifra Bettina Lili részesülhet a 2024-es esztendőben.

Az összefogás, a csapatmunka diadala

Végezetül köszöntötték azokat a DKSE-s felnőtt sportolókat, akik a 2023-as esztendőben kiemelkedő eredményeket értek el a hazai és nemzetközi versenyeken, így Nyikos Veronika, Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Slihoczki Ádám, Hajdu Jonatán, valamint az első DKSE-s olimpiai kvótát szerző Czifra Bettina Lili is megérdemelt kapott vastapsot a megjelentektől.

Czifra Bettina Lili szerezte a DKSE első olimpiai kvótáját! (Kép: DO-archív)

Az esemény végén Mátyás Gábor, a DKSE elnöke köszönte meg a sportolók, edzők, szülők és támogatók idei munkáját, abban bízva, hogy a 2024-es esztendőben még az idei eredményeiket is képesek lesznek felülmúlni:
– Az eredmények önmagukért beszélnek felnőtt és utánpótlás szinten is, s ezek mögött kőkemény munka van, összefogás, egymás segítése, csapatmunka. Nem lennénk ilyen sikeresek a támogatóink nélkül, azt azonban szeretném hozzátenni, hogy minden támogatást azért kapunk, mert megérdemeljük, mert megtettük azokat a feladatokat, elértük azokat az eredményeket, amelyekkel kiérdemeltük ezeket a támogatásokat. Ami viszont számomra a legfontosabb, a közösségépítés, az, hogy pozitív értékrend mellett próbáljuk az életre is nevelni a gyerekeket, s nagyon büszke vagyok arra, hogy egy ilyen értékes közösségben, közösségért dolgozhatok. Éppen ezért mindenkinek nagyon köszönöm a munkáját, az elért sikereket, remélem, hogy jövőre még ezeket is sikerül túlszárnyalni!

Az év utánpótlás sportolói és edzőik

Birkózás: Nyikos Veronika (edző: Kiss Károly), Parádi László (edző: Tombor István)

Kajak-kenu: Szellák Szabina (edző: Horváth Attila), Dohárszki Ábel (edző: Molnár Gergely)

Röplabda: Bali Lilla (edző: Szabóné Vida Andrea), Andonov Aleksandar (edző: Dolmán Viktor)

Torna: Szij Emese (edzők: Badics Réka, Hunyadi-Turcsik István)

Úszás: Nagy Emma (edző: Berzlánovits Éva), Nagy Péter (edző: Berzlánovits Éva)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.